ALKMAAR - Na een noodgedwongen verplaatsing was het lange tijd onzeker of het concert van de Nijmeegse band wel zou doorgaan. Maar met de langverwachte versoepelingen was ook meteen de kogel door de kerk: Navarone kan eindelijk hun nieuwe werk in de strijd gooien en zijn van plan de zaal plat te spelen vrijdag.


Grote namen
In 2019 beleefde het vijftal hun meest succesvolle jaar tot dan toe. Zo behaalden ze de tweede plaats bij The Voice of Holland, verkochten ze maar liefst twee clubtours volledig uit en stonden ze op zo’n 35 zomerfestivals. Ook als support act deden ze het goed: ze verzorgden zowel voor Anouk als niemand minder dan Bon Jovi een verpletterend voorprogramma. Zo bewezen ze meteen dat ze makkelijk overeind blijven tussen grotere namen.

Nieuwe muziek
Met het intreden van de pandemie was er voor Navarone geen moment van twijfel: stilzitten was geen optie. Ze werkten hard om hun succesvolle opmars kracht bij te zetten en zo sleepten ze binnen korte tijd een contract bij het grote Sony Music in de wacht. Vervolgens doken ze de studio in met een bekende naam binnen het Nederlandse muzieklandschap: Gordon Groothedde werkte onder meer al met artiesten als Krezip, Maan, Waylon, Miss Montreal en Bløf.

Afgelopen jaar zijn de eerste singles al uitgekomen. “Can’t Love”, “Keep on Running” en “Wire” zijn stuk voor stuk veelbelovende voorproefjes van het nieuwe album dat dit jaar uitkomt. Na lang wachten staat Navarone simpelweg te springen om het allemaal live ten gehore te komen brengen.

De support wordt deze avond verzorgd door Money & the Man. Zweterige garage-blues, intense indie-rock & roll en bulldozer-riffs en drums die over je heen galopperen als schuimbekkende paarden.

Tickets en info
Zaal open: 19:00, aanvang 19:45
Voor dit concert zijn nog enkele kaarten a €19,60 verkrijgbaar via podiumvictorie.nl

Dit is een concert zonder beperkende maatregelen. Een negatief testbewijs of coronatoegangsbewijs is dus niet nodig.