HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 7 maart vindt de 9e editie van Beukfest plaats in Kompleks in Heerhugowaard. Deze keer spelen Rages of Sin, Tragacanth, ThroutStabber en Nafearya. De entree is slechts 5 euro.


Beukfest is een van de avonden met metal in het Waardse jongerencentrum. Verwacht dus zware bassen, heftoge drums, snijdende gitaren en wapperende, lange manen. Nafearya uit Zaanstad trapt af. Deze vier heren halen hun invloeden uit verschillende genres binnen de metal. Dit levert een levendige en melodische sound op die dan ook zeker ten goede komt in hun live show. Het uit Rotterdam en Amsterdam afkomstige Throatstabber bestaat nog niet zo lang, maar heeft wel een aantal zeer ervaren muzikanten aan boord.

Tragacanth brengt je een combinatie van black en death metal met een brede lading aan symphonische invloeden. Hun nummers vertellen verhalen over oude Babylonische tijden van spirituele oorlogen en langvergeten mythische wezens. De melodieën, energieke drums, symfonische secties en een nieuwe frontman maken het zeker de moeite waard om ze te komen bekijken. De afsluiter is Rages Of Sin. Deze Haagse band bestaat alweer ruim tien jaar en het haalt de inspiratie uit uit Zweedse melodische metal. De band speelde in binnen- en buitenland, bracht diverse albums uit en daarmee is het een waardige afsluiter van BeukFest IX.

De deuren gaan om 20.30 open en de entree bedraagt € 5,-. Kompleks is te vinden op de Beukenlaan 1a, Heerhugowaard. Meer info vind je op www.kompleks.nl en www.facebook.com/beukfesthhw