NOORD-HOLLAND - Bijzondere mensen die je hartelijk welkom heten. Leuke producten om te zien, voelen en proeven. Plekken die je niet wil missen door de unieke beleving. Met deze beloftes is vandaag het unieke platform Bijzonder Leuke Plekken gelanceerd door Bureau MVO en samenwerkende sociale ondernemingen.

Sommige plekken mag je niet missen. Omdat ze uniek zijn in wat je er kunt zien, doen en beleven. En omdat er bijzondere mensen werken. Het zijn locaties die anders zijn dan anders. Als je er bent verschijnt er een glimlach op je gezicht. Hier worden producten met veel liefde gemaakt. Je ervaart zelf hoe mooi het is om deze producten te mogen zien, voelen en proeven. Dit is waar Bijzonder Leuke Plekken voor staat: een unieke beleving die je niet snel meer vergeet.

Zichtbaarheid

Deze Bijzonder Leuke Plekken hebben Miranda van Oostrom van Bureau MVO geïnspireerd om dit platform te starten, om deze bijzondere locaties meer zichtbaarheid te geven. Omdat de mensen, de producten en de locaties het waard zijn. Hiervoor wordt samengewerkt met zorgorganisaties die een sociale onderneming runnen: Fermento, Esdégé-Reigersdaal, Landgoed Willibrordus/GGZ NHN en Midgard.

Miranda over de samenwerking: “Elke zorgorganisatie die zich op het snijvlak van commercie en zorg begeeft, heeft eigen doelstellingen. De gemeenschappelijke deler zit `m in de missie en de uitvoering van activiteiten. Door met (externe) collega’s samen te werken worden mogelijkheden en kansen gecreëerd. Het levert meerwaarde op voor de verschillende doelen en activiteiten én scheelt elke zorgorganisatie tijd, energie en kosten. Bijzonder Leuke Plekken is hét platform voor regionale samenwerking tussen zorgorganisaties met een commercieel belang en creëert nieuwe kansen voor alle betrokkenen. We willen met dit platform een brug slaan tussen sociale (zorg)ondernemingen en de vrijetijdssector. Het zijn namelijk stuk voor stuk bijzondere plekken die heel goed passen in het toeristische landschap.”

Winactie
Om de lancering een feestelijk tintje mee te geven heeft Bijzonder Leuke Plekken een winactie, waarbij een ‘Bijzonder Leuke Plekken Weekend’ te winnen is voor 2 personen. De Facebookactie brengt niet alleen het nieuwe platform, maar ook deelnemende sociale ondernemingen in beeld bij deelnemers. Het bestaat uit twee overnachtingen in een bijzondere Bed & Breakfast, een uitgebreide lunch in de gezellige lunchroom van Fermento in Alkmaar, een romantisch diner in Restaurant met Karakter, gelegen op landgoed Willibrordus in Heiloo, een high-tea met heerlijkheden bij theehuis De Koperen Koning in Tuitjenhorn en een cadeaupakket met zelfgemaakte producten van De Vonder in Heerhugowaard.

Over Bijzonder
Leuke Plekken Het doel van Bijzonder Leuke Plekken is om meer bekendheid te geven aan sociale ondernemingen en aan de mensen die er werken. Juist de mensen maken deze unieke plekken extra bijzonder. Alle Bijzondere Plekken zijn locaties waar bezoekers ontvangen kunnen worden: van winkels, lunchrooms tot theetuinen en zorgboerderijen. Voor alle mogelijkheden kun je terecht op bijzonderleukeplekken.nl.