HEERHUGOWAARD - Het festivalprogramma van de aankomende editie van Mixtream Festival is afgelopen weekend aangevuld met nieuwe namen. De headliner en de afsluiter van het Dance-podium zijn nu bekend: Dune en Proto X! Ook de 17-jarige DJ Merow is er van de partij. Verder is de line-up van het hoofdpodium uitgebreid met drie bands: Black Operator, Steenkoud en Edwin Danks! Eerder waren al onder meer de rappers Brainpower en Joost en de vier contest-winnaars onthuld. Op zondag 25 augustus wordt het gratis toegankelijke Mixtream Festival 2019 gehouden in het Rosarium Park.

Met "Hardcore Vibes" en "I can't stop raving" zette de Duitse groep Dune zich op de kaart in de jaren '90. Oprichter Oliver Froning zet de legacy voort en is een graag geziene gast op festivals als Tomorrowland, Zwarte Cross en Defqon. Gelukkig is deze zomer Heerhugowaard aan de beurt. Hardcore DJ en producer Proto X mag na Dune het Mixtream Festival afsluiten. In 2013 pakte hij al eens goed uit op het festival. Jong talent Merow is sinds haar twaalfde aan het draaien en is flink naam aan het maken in de regio.

Zanger en gitarist Sander Den Das mocht in de afgelopen 18 jaar al met zijn bands Susans Garden en The La La Lies op Mixtream spelen. Nu is hij terug met een nieuwe bluesrock-formatie. Met Black Operator heeft hij net het debuutalbum afgeleverd (en gepresenteerd in Podium Victorie) en hij laat de nieuwe plaat graag live met zijn band aan ons horen.

Ook Edwin Danks zit vol onvervalste bluesrock en weet met een lach en een knipoog elk publiek voor zich te winnen. De Heerhugowaardse band Steenkoud heeft iets te vieren op Mixtream. De groep bestaat namelijk 10 jaar. Met hun Nederlandstalige Cross-over van rock en hiphop beloven ook zij één groot feest.

Met bovengenoemde namen en de uit de Mixtream Band & DJ Contest voortgekomen bands 3 Point Landing en The Guy Next Door en DJ's Dusty Boyd en DJ Virato begint het muziekprogramma aardig vorm te krijgen. Binnenkort worden de rest van de artiesten bekend.

Mixtream Festival wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd. Wil je graag meehelpen? Meld je aan via vrijwilligers@mixtream.nl.