HEERHUGOWAARD - Het programma van Mixtream Festival begint al vorm te krijgen! Onlangs werden de eerste namen bekend waaronder Triggerfinger-zanger Ruben Block en de glibberige DJ Gladde Paling, en nu zijn er nog zes acts aan de line-up toegevoegd. Op zondag 27 augustus keert het gratis toegankelijke festival terug naar het Rosarium Park in Heerhugowaard. Bij twee podia, één voor live-acts en één voor DJ's, zijn artiesten te ontdekken uit verschillende muziekgenres. De komende weken worden alle artiesten onthuld.


Nieuw op het programma zijn: DJ Je Moeder, Gotu Jim, Zena-Rae, Yue, The Zanders en Serotonia.

DJ Je Moeder

Hoe ouder, hoe gekker? DJ Je Moeder is met haar 58 rondjes om de zon een unieke verschijning tussen haar dj-collega's. Ze draait hiphop, r&b, soul en natuurlijk een vleugje 'herinnert u zich deze nog'? en krijgt daarmee gegarandeerd de voetjes van de vloer.

Gotu Jim

Rapper Gotu Jim kwam hard met nummers als 'Oranje Etiket', 'Chimi uit het Zuiden' en 'Tweede Klas Shit'. Op zijn nieuwe album 'Niet Geslapen, Wel Gedoucht' neemt hij je verder mee in zijn belevingswereld.

Zena-Rae

Beeldend kunstenaar en DJ, dat gaat gewoon goed samen. Vorig jaar stond de Alkmaarse artiest met haar graffiti-spuitbus onze hekken mooier te maken, dit jaar draait ze op het Dance-podium.

The Zanders

De vrolijke energie van de band The Zanders uit Hoorn werkt aanstekelijk. In het band-project van Noorderwind was de groep favoriet en met hun warme Americana (geïnspireerd door bands als Wilco) passen ze helemaal in de zomerse sferen van Mixtream

Serotonia

Met invloeden van As I Lay Dying, Periphery en In Flames maakt de band Serotonia haar eigen versie van melodic metalcore. De nummers bevatten geschreeuw, gegrom en zuivere zang, zwaar drumwerk en technische gitaarstijlen. Het doel is om levendige muziek te creëren die beschikbaar en bereikbaar is voor alle soorten publiek.

Yue

Opgegroeid met het spelen van cello en het schrijven van liedjes heeft Yue nu haarzelf helemaal gevonden in drum & bass. Inmiddels is de DJ een graag geziene verschijning op feesten als Liquicity. Onlangs schopte ze het al helemaal tot optredens in Nieuw-Zeeland, in augustus komt ze naar Heerhugowaard.

Uit de Mixtream Band & DJ Contest kwamen al lokale acts voort: de bands Eurydice en Krappe Sokken en de DJ's HRTS en MRJKARET. Binnenkort worden er meer namen bekendgemaakt van het artiestenprogramma waaronder feestelijke afsluiters voor het hoofdpodium en het dance-podium.

Op zondag 27 augustus vindt Mixtream Festival 2023 plaats in Rosarium Park in Heerhugowaard. De entree is gratis voor alle leeftijden. Consumptiemunten zijn verkrijgbaar op het festival. Mixtream is pin-only. Om 13:00 uur starten de eerste artiesten en om 22:30 uur is het festival afgelopen. Deze zomer wordt alles op alles gezet om met z'n allen opnieuw een fantastisch Mixtream te vieren. Iedereen is welkom!

Mixtream draait geheel op vrijwilligers. Wie graag mee wil helpen met het festival is van harte welkom om zich aan te melden via mixtream.nl.