ALKMAAR - Op donderdag 27 april 2023 keert Oranje Koningsdag 2023 terug naar Alkmaar. Het evenement dat eerst onder de vlag van SLAM! georganiseerd werd, wordt nu opnieuw leven ingeblazen door de organisaties achter de concerten van o.a. Antoon, Frenna, Boef & Bankzitters en festivals als Free Your Mind, Secret Forest en vele anderen evenementen.


‘’Met dit evenement willen we een aantrekkelijke en voor iedereen toegankelijk Koningsdag-evenement organiseren’, aldus eigenaar van de evenementenorganisatie Van der Klis. ‘’Op dit evenement komt de absolute top optreden en programmeren we redelijk breed, op deze manier is er voor ieder wat wils’’

Alkmaarse wethouder evenementen, Robert te Beest: Koningsdag is een feestdag voor jong én oud. Wij willen dit goed bezochte Koningsdagevenement graag in Alkmaar terugzien, als mooie aanvulling op de traditionele vieringen in onze gemeente. Een spectaculair
muziekevenement van deze omvang onderstreept maar dat Alkmaar dé evenementenstad in Noord-Holland Noord is. Iets om trots op te zijn.”

Ongeëvenaard programma
Inmiddels zijn de eerste van vele artiesten aangekondigd. Met o.a. optredens van artiesten als Maan, Kraantje Pappie, La Fuente, Bankzitters, Sam Feldt, Claude én Boef wordt de absolute top van de Nederlandse popmuziek aangevoerd. Op vier verschillende podia kunnen de bezoekers van Oranje Koningsdag genieten van Pop, Dance, Urban, Hardstyle en Freestyle. Van der Klis benoemt: “Het programma voor Oranje Koningsdag in Alkmaar is ongeëvenaard. Zoveel topartiesten op één dag. We zijn ontzettend trots dat iedereen ons het vertrouwen gunt om dit evenement weer opnieuw leven in te blazen”.

Evenemententerrein AFAS Stadion (P8/P9)
Oranje Koningsdag wordt georganiseerd op parkeerplaatsen P8 en P9 nabij het AFAS Stadion. Op deze locatie is maar liefst ruimte voor 20.000 bezoekers en is goed te bereiken met de fiets én het openbaar vervoer. Deze locatie werd eerder al gebruikt door de organiserende partij achter SLAM! Koningsdag.

Preregistratie en kaartverkoop
Tickets voor dit Koningsdag-evenement zijn vanaf dinsdag 28 februari om 19.00 uur beschikbaar. Bezoekers die gegarandeerd willen zijn van hun tickets, kunnen zich vanaf donderdag 23 februari preregistreren via de website. Door dit te doen ontvangen zij op dinsdag 28 februari één uur eerder toegang tot de ticketshop.

Meer informatie over dit evenement en de volledige line-up is te vinden op www.oranjekoningsdag.nl of op één van de social media kanalen.