HEERHUGOWAARD - Mevr. Rianne Siebel en dhr. Arthur Oostvogel zijn onlangs benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Cool kunst en cultuur. Dhr. Klaas Kirpensteijn neemt afscheid als lid wegens het verstrijken van de maximale zittingstermijn.


Rianne Siebel heeft met een achtergrond als register controller veel ervaring met het adviseren en informeren van organisaties over sturing en beheersing. Zij werkt momenteel als concern controller bij ESDN en heeft daarnaast veel ervaring met alle aspecten van finance & control in diverse sectoren. Als opgeleid schoolmusicus (later gevolgd door een studie Bedrijfseconomie en Register Control) heeft zij bovendien veel affiniteit met de culturele sector.

Arthur Oostvogel neemt eind dit jaar na 17 jaar afscheid als directeur van theater De Harmonie in Leeuwarden. Hij beschikt, mede dankzij diverse nevenfuncties als bestuurslid of adviseur voor het culturele veld, over ruime ervaring met betrekking tot efficiënte bedrijfsvoering en cultureel ondernemerschap. Zo was hij eerder bestuurslid van o.a. Oerol en Bureau Promotie Podiumkunsten en was hij oprichter en bestuurder van het Fries Uitburo.

De Raad van Toezicht van Cool kunst en cultuur bestaat naast Rianne Siebel en Arthur Oostvogel uit Susanne Stolte (voorzitter), Jan Hoek en Allard Hanrath. Eerder dit jaar beëindigde Leo Pot reeds zijn lidmaatschap om interim bestuurder van Cool kunst en cultuur te worden tot het aantreden van Lineke Kortekaas op 1 december a.s. als nieuwe directeur-bestuurder van Cool.