ALKMAAR - Op 21 juni komt Nederlandse soulzangeres Sabrina Starke het geweldige oeuvre van de grote Nina Simone vertolken. Zij doet dat met het 17(!)-koppige orkest Jazz Orchestra by the Concertgebouw.

Nina Simone
Nina Simone had met Nederland een bijzondere band. Na een heftige periode met vele ups en downs en weinig tot geen optredens, vestigde zij zich hier in de jaren 80. Met behulp van vrienden kreeg ze haar leven weer op de rit en begon weer muziek te maken en op te treden. Nina Simone zelf trad ook ooit op met een Nederlandse bigband. Ze werd in 1971 uitgenodigd om met Boy’s Big Band te spelen, die onder leiding stond van Boy Edgar (naar wie later de voornaamste Nederlandse Jazzprijs is vernoemd). Over Boy Edgar zegt ze: ‘He’s one of your geniuses, I hope Holland recognizes this.’

Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=SLcl_496pM8, de enige opname die bewaard is gebleven van hun samenwerking.

Sabrina Starke
Zowel met haar melodische als krachtige stem creëert Sabrina Starke een bewustheid en raakt ze in ieders hart. Daarbij hebben traditionele soul, folk, hiphop en reggae muziek een grote invloed gehad op de ontwikkeling van haar unieke ‘sound’. Nina Simone is een belangrijke inspiratiebron voor haar. Sabrina heeft in haar carrière een aantal prestigieuze awards in ontvangst mogen nemen voor haar hartverwarmende muziek. Waaronder twee Edison Awards en twee Radio 6 Soul & Jazz Awards.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers touren ze over de hele wereld met vele grote internationale solisten.

Voor meer info en tickets: Nina Simone by Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Sabrina Starke