HEERHUGOWAARD - Aanstaande zondag treedt Orchestre Partout met ruim zestig muzikanten van fanfare Hou en Trouw en van Accordeonorkest Dijk en Waard op in Cool kunst en cultuur. De opbrengst van het familieconcert Mundo Sonora gaat naar Giro 555. Een aantal orkestleden heeft familie en vrienden wonen in het door de aardbeving getroffen gebied.

Orchestre Partout
Vanuit de overtuiging dat muziek een universele taal is die verbindt, maakt Orchestre Partout vanaf 2010 muziek met azc bewoners en Nederlandse vakgenoten. Zo wil Orchestre Partout bijdragen aan een kleurrijke samenleving waarin iedereen zijn talent kan ontwikkelen en elke stem klinkt. Orchestre Partout organiseert wekelijkse muzieklessen en repetities in vijf azc’s verspreid over het land, zo ook in azc Heerhugowaard. Azc bewoners vormen samen met lokale muzikanten een ‘leerensemble’ dat concerten speelt in de omgeving van het centrum. Speciaal voor het concert Mundo Sonora! in Cool kunst en cultuur selecteerden muzikanten van Orchestre Partout hun mooiste liefdesliedjes uit Syrië, Egypte, Iran en China. Alle liedjes worden opnieuw gearrangeerd, zodat de muzikanten van Fanfare Hou en Trouw en het Accordeonensemble van Cool kunst en cultuur kunnen meespelen. Mundo Sonora! in Cool is mogelijk gemaakt door gemeente Dijk en Waard, het VSB Fonds en Fonds voor Cultuurparticipatie.

Bestel en doneer Mundo Sonora is op zondag 19 februari (15:00 uur) te zien in Cool kunst en cultuur te Heerhugowaard. Bestel je tickets via coolkunstencultuur.nl of telefonisch (tel. 072 576 09 55) en steun de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije.