HEERHUGOWAARD - Zaterdag 14 juli jl. organiseerde Bravilor Bonamat –gevestigd op industrieterrein De Zandhorst in Heerhugowaard– een Open Dag voor eigen personeel, familie en vrienden. Alle medewerkers, ruim 270, krijgen eens in de vijf jaar de kans om hun werkplek te laten zien.

De uitgezette looproute zorgde ervoor dat het publiek niks miste. De bezoekers waren vooral onder de indruk van de grootte van het bedrijf, de enthousiaste medewerkers en de diversiteit aan werkzaamheden. Want naast het hoofdkantoor is ook het uitgebreide maakbedrijf in Heerhugowaard gevestigd. Merendeel van het metalen plaatwerk wordt in-huis bewerkt, denk aan metaalbewerkingsprocessen zoals lasersnijden, ponsen, persen, kanten en slijpen. Daarnaast heeft Bravilor Bonamat een eigen spuitgieterij. Alles komt samen in de assemblagehal, waar elke machine ook nog eens uitvoerig wordt getest op veiligheid en functies; klaar voor de verkoop.

De aanwezige kinderen werden volop vermaakt. Dankzij een speurtocht zagen ze al spelenderwijs het hele bedrijf en stoken ze ook nog iets op van de 70-jaar rijke geschiedenis. Uiteraard zorgde het prachtige zomerweer ervoor dat het evenemententerrein druk en langdurig werd bezocht. De frietwagen en ijstruck genoten veel aftrek en de springkussens waren continu bezet.

Bravilor Bonamat ontwikkelt en produceert koffiemachines en heetwaterapparatuur. Met kantoren in Europa, de Verenigde Staten en een uitgebreid dealernetwerk in ruim 100 landen geniet Bravilor Bonamat internationale bekendheid.