Van vrijdag 21 augustus tot en met zondag 30 augustus is het weer kermis in de binnenstad van Alkmaar. Eén van de belangrijkste evenementen voor onze stad en onze regio. Wethouder Evenementen Victor Kloos (OPA) opent de zomerkermis op vrijdag 21 augustus om 16:00 uur op de Kanaalkade.
Wist u dat er maar liefst 70 attracties staan op de Alkmaarse zomerkermis? Hier staan zowel oude bekenden bij, als gloednieuwe attracties. Spectaculair zijn de Booster Maxx, Inversion XXL, Spinning Coaster, Tower 90M en de Katapult. Voor de kinderen is er dit jaar Lucky Luke waar ze kunnen ringwerpen voor mooie prijzen en De Aqua Blasta waar je je even een echte brandweerman voelt. Maar er is ook de familie achtbaan, een trampoline en een glazen doolhof. Voor de allerkleinsten zijn er nog steeds de mini cars, een draaimolen en de mini zweef.

Wethouder Evenementen Victor Kloos (OPA): “Ook dit jaar is het een prachtige samenstelling, gevarieerd en aantrekkelijk voor de bezoekers uit Alkmaar en natuurlijk de regio. Het wordt weer een geweldig evenement voor Alkmaar!”.

Warenmarkt Alkmaar tijdelijk verplaatst
De zaterdagse warenmarkt, normaal gesproken op de Gedempte Nieuwesloot, het Hofplein, de Sint Laurensstraat en het Kerkplein, wordt tijdens de zomerkermis verplaatst. De warenmarkten van zaterdag 22 en 29 augustus zijn straks te vinden in de Koorstraat, de Laat (gelegen tussen de Koorstraat en de Hofstraat) en een deel van de Ridderstraat.