ALKMAAR - Vandaag wist Podium Victorie te bevestigen dat de in de jaren '80 razend populaire zanger Paul Young volgend jaar april naar het Alkmaarse poppodium komt. De kaartverkoop voor dit concert start a.s. vrijdag.

De al jong getalenteerde muzikant Paul Young komt naar Podium Victorie, and this time he won’t go away! Het verhaal van de klassieke soul artiest die rivaliseerde met Simply Red’s eigen Mick Hucknall om de eerste plaats als soul/pop zanger van Engeland begon al vroeg. Voor zijn solo carrière van de grond kwam was Paul Young al razend populair als de leadzanger van The Street Band en later The Q-tips waar hij in tussen ’79 en ’81 ongeveer 700 shows gaf aan binnenlands publiek. Nadat zijn naam in elke uithoek van het verenigd koninkrijk bekend was, brak hij in ’83 door het zijn debuutalbum ‘No Parlez’ waarbij de nummers ‘Wherever I lay my hat’ en ‘Come back & stay’ een lange tijd in hitlijsten te horen waren. Het succes van de jonge Paul werd door het tweede album en met name het geweldige nummer ‘Everytime you go away’ onvermijdelijk. Hierna kwamen al snel de internationale doorbraken waarmee Paul uitgroeide tot een iconisch wereldfenomeen met als enkele hoogtepunten de optredens bij tribute concerten voor Nelson Mandela in ’89 en Freddie Mercury in 92’.

Na wat afstand te nemen van zijn wereldberoemde solo act, nam Paul in ‘93 de kans om met vrienden een eigen muziekgroep op te richten met beide handen aan. Deze ‘barband’, ook wel bekend als ‘Los Pacaminos’, vestigde zich in de clubs en pubs van London en werd al snel een groot publiektrekker in het uitgaansleven van London. Een meer recentelijke onderneming van Paul Young is het uitzetten van het swing album ‘Rock Swings – On The Wild Side Of Swing’ in 2006 dat voornamelijk goed aansloeg bij de Duitssprekende markten in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Daarnaast heeft Paul de laatste jaren zich ook van een hele andere kant laten zien, namelijk als televisie chef in programma’s zoals ‘Hells kitchen’, kookte voor 100 man tijdens een pre show dinner van The Rod Steward Show en bracht zelfs een eigen kookboek uit. Tegenwoordig maakt hij ook muziekstukken voor grote Hollywood producties en toert weer als solist waar hij zijn onvervalste soul act weer voortzet.

Kijk hier voor meer info.