ALKMAAR - Op 25 mei viert poppodium Victorie haar 1-jarig bestaan op de Pettemerstraat, met een show van Gallowstreet.

Victorie ontving sinds mei 2017 een breed scala aan acts. Van opkomend talent tot grote namen als Jett Rebel, Kim Wilde, De Staat en Ben Sims. Ook is een flink aantal nieuwe danceconcepten gehost als Vunzige Deuntjes en Kriss Kross. Ondanks een sluiting van drie maanden in 2017 vanwege de nieuwbouw, trok Victorie meer dan 2 keer het aantal bezoekers als het jaar ervoor op de Breedstraat.

Om het eerste jaar in het nieuwe pand te vieren zijn de enfants terribles van de Nederlandse blaasmuziek, Gallowstreet uitgenodigd. Dit veelkoppige collectief speelde het afgelopen festivalseizoen al op Dour, North Sea Jazz Festival, Lowlands en Into the Great Wide Open. De sfeer die de band neerzet op festivals haalden ze naar de club met hun eigen avond Enter The Gallowstreet, waarvan de eerste twee edities uitverkocht waren.

Het 1-jarig bestaan van Victorie is al uitverkocht, maar er zijn nog wel kaarten beschikbaar voor shows in het najaar, zoals; Kovacs, Forever Amy (met originele band Amy Winehouse), Wende, Annihilator en Johan. Nieuw bij Victorie is de Zomer op het Dak programmering, met een aantal mooie shows en dansavonden op het dakterras. Het onder andere concerten van Jeangu Macrooy en Inner Circle en bekende dansavonden als Vunzige Deuntjes en Silent Everything.

Kijk hier voor een interview dat wij hadden met directeur Judith Warries over het 1-jarig bestaan van het nieuwe pand