HEERHUGOWAARD - Op zondag 11 november vindt bij Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard het Babbels Peuter- & Kleuterfestival plaats met als thema ‘Prentenboekjesstad’. Tijdens dit jaarlijkse feest voor alle peuters en kleuters zijn er maar liefst vijf voorstellingen speciaal voor alle kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Daarnaast kunnen de kinderen zelf aan de slag in verschillende muziekworkshops of letterlijk de verhalen binnenstappen in de vrolijke Prentenboekjesstad.


Voorstellingen

In verschillende zalen van Cool zijn maar liefst vijf fantasierijke voorstellingen te zien. Zo gaan de populaire hondjes Woezel & Pip op reis met een tijdmachine en komt de bekende kinderboekenserie Het Muizenhuis op muzikale wijze tot leven. In de poëtische voorstelling Moes spelen een appelboom en drie kastjes het verhaal van appels tot moes. Sprookjesfiguur Roodkapje is ook aanwezig maar besluit het dit keer helemaal anders doen. Ze kiest een ander pad en komt onderweg andere sprookjesfiguren tegen. ’s Werelds bekendste konijntje komt ook gezellig langs en beleeft allerlei leuke avonturen in Nijntje op de fiets.

Workshops en meer
Tijdens het festival worden ook muziekworkshops gegeven door Bianca IJdema, muziekdocent van Cool. In 30 minuten gaan de kinderen aan de slag met muziekspelletjes, luisteroefeningen, zelf muziek maken, bewegen op muziek en natuurlijk liedjes zingen! Daarnaast zal door het hele gebouw muziek klinken van troubadour Paulus Vis en harpdocent Anita Ramphal. Even bijkomen? Kom dan naar Zaal C en luister naar spannende verhalen uit een van de prentenboeken van Bibliotheek Kennemerwaard.

Prentenboekjesstad
Voor en na de voorstellingen kunnen kinderen spelen in de vrolijke Prentenboekjesstad. In Café Cool en de foyer op de eerste verdieping stap je letterlijk de verhalen binnen. Dans mee met Pimp & Pom, maak de bedjes op van Sam & Julia in Het Muizenhuis en rijd mee op de tractor van Boer Boris!

Kaartverkoop & informatie
Kom je ook naar hét jaarlijkse feest voor peuters en kleuters? De kaartverkoop voor de activiteiten gaat hard dus wees er snel bij! Kijk voor meer informatie en het reserveren van kaarten op www.coolkunstencultuur.nl. Kaarten kunnen ook gereserveerd worden bij de servicebalie van Cool (072 576 09 55).