HEERHUGOWAARD - De zangers en zangeressen van Cool's projectkoor Bach & Bach zijn klaar voor hun eerste concert. Samen met drie zangsolisten en een instrumentaal ensemble, presenteren ze vrijdag 31 maart een eigentijdse versie van de Johannes-Passion van J.S. Bach.

In januari 2016 is Cool kunst en cultuur gestart met een tweevoudig project rondom de muziek van Johann Sebastian Bach. Onder leiding van koordirigent en zangdocent Marie Anne Pak zijn de koorleden in de eerste 10 weken aan de slag gegaan met de onsterfelijke muziek uit de Johannes-Passion. In vergelijking met de bekende Matthäus-Passion, is de Johannes-Passion muzikaal wat feller en tegelijkertijd ingetogener.

Samen met drie zangsolisten en een instrumentaal ensemble, waaronder het unieke drukwindharmonium, presenteert projectkoor Bach & Bach vrijdag 31 maart een eigentijdse versie van het oratorium in de Ontmoetingskerk in Heerhugowaard (Middenweg 168).

Meer informatie en kaarten reserveren

De uitvoering van de Johannes-Passion begint om 20:15 uur. Kaarten zijn voor €15,00 verkrijgbaar via www.coolkunstencultuur.nl en de servicebalie van Cool (telefonisch via 072 576 09 55).