ZANDVOORT - Autosportliefhebbers kunnen met plezier uitkijken naar twee rijkelijk gevulde racedagen tijdens de Pinksterraces op Circuit Zandvoort. Op 3 & 4 juni staat het Zandvoortse racecircuit in het teken van een boeiend programma met internationale raceklassen. Zeven raceseries maken hun opwachting, waardoor het publiek volop kan genieten van spannende toerwagenraces, snelle formulewagens, stoere cupracers en interessante klassiekers. Net als vorig jaar zal er bij de Pinksterraces alleen op zaterdag en zondag (1e pinksterdag) geracet worden. Op 2e Pinksterdag zijn er geen Pinksterraces, maar is er Vrij Rijden. Toegang tot de duinen is gratis. Paddockkaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 15,00.

Met de Conrad Mazda MaX5 Cup kent het raceschema van de Pinksterraces niet alleen een zeer spannende raceklasse, maar ook nog eens de grootste merkencup van het Pinksterweekend. Bijna vijftig felle Mazda MX-5 roadsters sprinten op beide wedstrijddagen naar de beroemde Tarzanbocht. De deelnemers zijn, dankzij de technische reglementen, erg aan elkaar gewaagd en een goede prestatie bij de Pinksterraces zal het resultaat van een goede tactiek en veel lef moeten zijn. De beide Mazda races worden op zondag 4 juni verreden.

Marcel Albers Memorial Trophy

Het programma wordt ook gesierd door de populaire Marcel Albers Memorial Trophy. In deze klasse wordt gestreden om een trofee ter nagedachtenis aan Marcel Albers. Aan de start verschijnen diverse Formule Ford Kent formulewagens met coureurs uit verschillende landen. Daarbij komt een aantal coureurs in actie die speciaal voor de wedstrijd op Zandvoort een auto hebben laten prepareren. Tijdens de Pinksterraces komen de Formule Ford racers tweemaal in actie.

STWC

Ook de nieuwe Nederlandse serie genaamd STWC is van de partij. De STWC (Super ToerWagen Cup) komt met een interessant startveld naar Circuit Zandvoort. De serie biedt een platform voor coureurs die het clubraceniveau ontgroeid zijn en willen strijden op competitief niveau. De STWC staat open voor alle toerwagens, GT’s en geselecteerde silhouettes. Twee wedstrijden van elk vijftig minuten, inclusief verplichte pitstop, staan op het programma voor zondag 4 juni.

DMV BMW Challenge

Vanuit Duitsland is de DMV BMW Challenge aanwezig met een mooi en gevarieerd startveld. Twee wedstrijden staan op het menu voor de klasse die gekenmerkt wordt door de verschillende modellen en types met het merk BMW als gemeenschappelijk element. De startopstelling wordt gesierd door populaire racers als BMW 325i E30, Z4 M-Coupe, M3 E36 en BMW E30 V8.

Mazda MX5 Cup Championship UK

Natuurlijk ontbreekt ook de Engelse inbreng niet. Zo is het Mazda MX5 Cup Championship UK van de partij onder de vlag van de 750 Motor Club. Ook hier staan felle gevechten en veel close racing centraal. Maar liefst drie echte sprintraces maken deze wedstrijden een genot om naar de kijken.

Equipe GTS

Liefhebbers van klassieke racers kunnen ook volop genieten. Zo maakt de Equipe GTS zijn opwachting tijdens de Pinksterraces met een grid van meer dan twintig auto’s uit de vroegere racejaren. Het startveld omvat succesvolle racers als de MGB, TVR Grantura, Austin Healey, Lotus Elite, Triumph TR en Porsche 911. De serie heeft een race op zowel zaterdag als zondag.

Historic Monoposto Racing

Tot slot komt de Historic Monoposto Racing serie in actie met snelle Formule 3, Formule Ford 2000 en Formule Vee's uit de jaren '70 en '80. Twee races zullen worden verreden.

GRATIS toegang tot het tuinterrein!

Tijdens de Pinksterraces is het duingebied aan de buitenzijde van het circuit gratis toegankelijk voor alle bezoekers. Er is geen toegangsbewijs nodig.

Toegangskaarten

Alle overige toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Zandvoort (www.circuitzandvoort.nl) of bij een van de ruim 450 Primera winkels. Zo zijn er paddock-dagkaarten verkrijgbaar vanaf € 15,00 (geldig op zaterdag of zondag). Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, hebben het gehele weekend gratis entree (inclusief paddocks en tribunes). Ook is er een weekend-paddockkaart verkrijgbaar, met op beide dagen toegang tot het rennerskwartier. Deze bedraagt in de voorverkoop € 25,00.  Daarnaast zijn er Parkeerkaarten in de voorverkoop verkrijgbaar a € 10,00 per dagparking. Met deze dag-parking is men verzekerd van een plaats op Parking C van het evenemententerrein van Circuit Zandvoort. Surf voor een prijsoverzicht en details naar www.circuitzandvoort.nl.

Bezoek de Grid Walk en Bernies Bar & Kitchen

Het nieuwe restaurant Bernies Bar & Kitchen, gelegen boven het pitsgebouw, met uniek zicht op pitlane en Tarzanbocht, is op beide dagen van de Pinksterraces geopend voor alle bezoekers met een paddockkaart voor ontbijt, lunch en diner. Dinerreserveringen kunnen ook al vooraf gemaakt worden via www.bernies.nl. Voor ontbijt en lunch is geen reservering nodig. Bezoekers met een zondagkaart of weekendkaart hebben ook gratis toegang tot de Grid Walk van de Equipe GTS op zondagmiddag. Zij lopen dan over de startopstelling tussen de stoere klassiekers, vlak voordat de wedstrijd begint.

Kijk voor het tijdschema en meer informatie op www.circuitzandvoort.nl.