ALKMAAR - Onder de noemer 'Zomer Op het Dak' mag popodium Victorie in Alkmaar gedurende deze zomer het dakterras gebruiken voor feesten en optredens. En met succes, want dansfeesten als Piña, Vunzige Deuntjes en Barcode waren binnen mum van tijd uitverkocht en ook voor de Hey!- Rooftop Party op 15 september gaat de kaartverkoop hard. Qua bands was het optreden van Will and the People al een groot succes op het dak van Victorie, maar er komt meer aan! In de komende dagen staan namelijk ook Inner Circle, Jeangu Macrooy en Rico & Sticks op het dakterras en er zijn nog kaarten, maar wees er wel snel bij.

30 augustus - Inner Circle
Pure reggae met een flinke dosis pop. Inner Circle doet het met een Jamaicaans gemak. De band scoorde al een aantal hits in de jaren zeventig, maar moest door de tragische dood van toenmalig zanger Jacob Miller de handdoek in de ring gooien. In de jaren negentig begon het toch weer te kriebelen in de dreadlocks van de overgebleven bandleden en met nieuwe zanger Carlton Coffie scoorde de band wereldwijde hits met nummers als ‘Games People Play’, ‘Bad Boys’ (watcha gonna do) en ‘Sweat’ (A La La La La Long).

Dit jaar bestaat Inner Circle 50 jaar en dat laten ze absoluut niet ongemerkt voorbij gaan. Ze zijn inmiddels begonnen met de uitgebreide 50th Anniversary Tour, die 'Rockas 50' is gedoopt, maar daarnaast brengen ze ook voor het einde van het jaar een documentaire, boek én een nieuw album uit, getiteld 'A Long Road To Success'.

Om het ultieme zomergevoel wat de Jamaicanen met zich meebrengen tot een (letterlijk) hoger plan te tillen, vindt dit concert plaats op ons dakterras. Er is daarom ook een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus grab ‘em while you can..!

Kijk hier voor de ticketverkoop

31 augustus - Jeangu Macrooy

Deze jonge zanger liet in 2014 thuisland Suriname achter zich om zijn muzikale carrière voort te zetten in Nederland. Jeangu Macrooy maakt indruk met zijn persoonlijke nummers en bijzondere stembereik. Live worden zijn soulvolle nummers van het album High On You mede tot leven gebracht door Jeangu's achtkoppige band, inclusief blazers en twee achtergrond vocalisten waaronder tweelingbroer Xillan. Met zijn energieke en bijzondere optredens weet Jeangu moeiteloos een hele zaal stil of aan het dansen te krijgen. Dit jaar speelt Jeangu met zijn nieuwe debuutalbum op zak op o.a. Lowlands en North Sea Jazz Festival.

Het zal dan ook een bijzondere avond worden op het dakterras, met de zwoele, soulvolle sound van Jeangu Macrooy, een drankje in de hand en het zonnetje op je bol!

Kijk hier voor de ticketverkoop

2 september - Rico & Sticks

“De energie is weer helemaal terug”, aldus Sticks. In de Ziggo Dome schreven Rico & Sticks hiphop geschiedenis en ook in de studio hebben ze elkaar weer helemaal gevonden. In 2016 verschenen de tracks ‘Breedbeeld Visie’ en ‘Hoe Meer Je Praat’, een voorproefje van het gloednieuwe IZM album, met Kubus aan de knoppen. Dat Rico & Sticks nog steeds springlevend zijn, wordt bewezen door de lovende recensies van het nieuwe album, de hoeveelheid streams en een compleet uitverkochte clubtour langs grote zalen. In maart 2018 stonden de heren wederom in AFAS Live, momenteel doen ze festivals aan en in september staan ze op het dakterras!

Kijk hier voor de ticketverkoop