HEERHUGOWAARD - De negentiende editie van het Mixtream Festival in Heerhugowaard was afgelopen zondag zonovergoten en zeer geslaagd. De organisatie van het gratis evenement in het Rosariumpark deed de naam weer eens eer aan door een zeer divers programma, met voor ieder wat wils, te verzorgen.

Zo stonden ervaren rotten als Brainpower en Dune op dezelde podia als de reginale talenten Merow en 3 Point Landing, en kwam het goed opgekomen publiek in een achtbaan van hardrock tot deephouse en van hiphop tot hardcore. Zoals elk jaar is de aandacht voor regionaal talent essentieel voor de organsatie getuige ook de jaarlijkse Band & DJ contest die in mei al in Kompleks wordt georganiseerd. De band die daar toen de publieksprijs won, The Guy Next Door uit Heiloo, mocht het festival aftrappen en de jonge talentvolle honden deden dat vol overtuiging. Later op de dag zou de winnaar van de contest, 3 Point Landing, tijdens hun show te maken krijgen met een drietal technische mankementen, maar met hun aanstekelijke synthpop toonden zij opnieuw aan welke groei zij in de afgelopen jaren hebben doorgemaakt, en het einde is nog niet in zicht.

Merow
En verder was daar natuurlijk DJ Merow. De jonge Heerhugowaardse Megan (17) kreeg de unieke kans om voor het tweede jaar op rij op Mixtream te staan nadat zij in 2018 al een zeer overtuigende set showde. Het natuurtalent liet wederom zien waarom ze al op diverse grote festivals in binnen- en buitenland staat. Terwijl de zon de temperatuur nog maar eens een graadje opvoerde wisten nog twee regionale bands, Edwin Danks en Steenkoud het publiek in vervoering te brengen. Dat publiek was bij het hoofdpodium een uur later ineens een stuk jeugdiger toen rapper Joost het podium beklom wiens hits luidkeels meegezongen werden door de menigte.

Ook bij de dance-stage stroomde het publiek steeds meer toe om te genieten van de deuntjes van o.a. Dusty Boyd, Gebakken Lucht, en DJ DNS & DJ TLM . Aan de andere kant bleek inmiddels het optreden van het Vlaamse Bizkit Park een van de hoogtepunten van de dag met hun mix van stevige rockmeebrullers. Brainpower behoeft nauwelijks enige introductie en hoewel zijn grote nummer 1-hit "Dansplaat" al bijna net zo oud is als het Mixtream Festival timmert hij nog steeds aan de weg en dat bewijst hij met een uitstekende show. Terwijl de, geheel in het weerbeeld passende, exotische klanken van Los Paja Brava het hoofdpodium afsluiten gaat het bij het dance-podium nog even los met de beats van de Duitse hardcore-pionier Dune gevolgd door regionale topper Proto X.

Op naar jubileum
Volgens Jasmijn van Vliet, project coördinator van Mixtream 2019, was het evenement dan ook weer meer dan geslaagd. 'Dit was weer genieten! We hebben ruim 5000 mensen bij elkaar gehad, prachtige weersomstandigheden en nul incidenten. Meer kunnen wij niet wensen."
De organistie kijkt dan ook met goede moed uit naar de 20e jubileumeditie van volgend jaar.

Bijgevoegde foto's en nog veel meer zullen spoedig volgen op de Facebook pagina van Mixtream.