NIJKERK/NIEUW-VENNEP – Door een 1-5 overwinning bij Kikkers is de damesploeg van MHC Heerhugowaard zeker van deelname aan de play-offs voor promotie naar de derde klasse. De heren wisten eveneens te winnen en kunnen zich opmaken voor de zomerstop.

Nijkerk – MHC Heerhugowaard heren 2-4
De herenploeg van MHC Heerhugowaard heeft het seizoen afgesloten met een overwinning op Nijkerk. Door de zege eindigde de ploeg als derde in de vierde klasse E. ‘We begonnen goed, na ongeveer een kwartier gespeeld te hebben kwamen we op voorsprong door een doelpunt van Thomas Bronshoff’, vertelde Tjade Bijlsma. ‘Vlak voor de rust werd het 2-0 voor ons door een doelpunt van Ewout Mallon. Met deze stand gingen we de rust in.’

Via een strafcorner van Lloyd Ovinge kwam de Heerhugowaardse ploeg op 0-3. ‘Daarna volgde helaas wel een antwoord van Nijkerk. Bas "cazador" Wulfers scoorde het laatste doelpunt voor Heerhugowaard.’ vervolgde Bijlsma. Nijkerk maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd en daarmee werd de eindstand bepaald op 2-4 in het voordeel van Heerhugowaard heren 1.

Kikkers – MHC Heerhugowaard dames 1-5
‘We begonnen sterk. Binnen een minuut stonden we met 0-1 voor door een goede treffer van Beau van Eden’, zei Anouk Hoekstra na afloop. Ook de 0-2 viel al vrij snel door een mooie goal van Tjitske Sinnema. ‘We speelden sterk en hielden het tempo vooral erg hoog.’

Na een 0-2 ruststand kende de Heerhugowaardse ploeg ook in de tweede helft een vliegende start. ‘We gaven ze geen ruimte en waren veel in de aanval.’ aldus Hoekstra. Rosa Lynn Hoekstra sloeg een strafcorner mooi in de linkerhoek. In een counter wist Kikkers te scoren en de stand naar 1-3 te brengen. ‘Natuurlijk was dat jammer, maar we gingen er alleen maar beter door hockeyen. De vierde goal werd gemaakt door Josien Keijser, na een rebound. De 1-5 maakte Tjitske Sinnema in een duel tussen haar en de keepster.’

De ontlading na afloop was groot bij de Heerhugowaardse hockeyploeg. Komende zondag speelt het in Rotterdam immers play-offs waarin promotie naar de derde klasse kan worden behaald. ‘Het is een goed resultaat na een mooi seizoen.’