HEERHUGOWAARD - Marcel Plak besloot samen met zijn twee andere vrienden iets op te richten voor ouderen. Zijn oma heeft net als vele andere senioren behoeften aan huishoudelijke ondersteuningen maar ook aan persoonlijke aandacht. Hierdoor is Student op Bezoek ontstaan, ze wilden graag verandering hier in zien.

Meer dan de helft van de mensen boven de 75 jaar voelt zich eenzaam volgens de cijfers van de overheid. Ook hebben senioren de behoefte aan huishoudelijke ondersteuning maar kunnen diverse zorginstellingen de vraag niet altijd aan. Student op Bezoek biedt daarom een goed alternatief. Zoals de naam al doet vermoeden komt een student op bezoek bij een senior voor huishoudelijke ondersteuning. Daarbij kan de student een wandeling maken, boodschappen doen, helpen bij computer vragen of andere activiteiten ondernemen met een senior. De senioren kunnen met hulp van de studenten langer zelfstandig thuis wonen. Door het hechte contact hebben senioren een beetje het gevoel alsof hun kleindochter of kleinzoon op bezoek komt. Alle studenten volgen een zorg of maatschappelijke opleiding. De werkervaring helpt hun bij het vormen van een duidelijk toekomstbeeld. De senioren geven levenservaringen door aan de student en andersom helpen de studenten met de technologische ontwikkelingen die constant veranderen. Hierdoor ontstaat een wederzijds leereffect.

Voor senioren is het belangrijk dat de studenten betrouwbaar zijn, daarom worden zij eerst gescreend en beschikken alle studenten over een VOG-verklaring. Het helpen van de senioren wordt betaald aangeboden, zo is het start tarief voor een hulpvraag van een student op bezoek €10 per uur. De aanvraag voor huishoudelijke ondersteuning is overigens ook van toepassing voor particulieren.