ALKMAAR - De Nederlandse internetsensatie Suzan & Freek plaatsen wekelijks een nieuwe akoestische cover op Facebook in hun rubriek ‘’De Minuut’’, die inmiddels al door meer dan 60.000 mensen gevolgd wordt. Tegenwoordig plaatsen ze hun covers ook op Spotify en gaat het duo als een speer. Na een uitverkochte clubtour in 2017 gaan ze in 2018 verder voor het tweede deel van de tour.

Suzan & Freek gingen viraal door hun cover van het nummer Cheerleader in 2015. Dit lied werd landelijk opgepikt nadat de zanger OMI de cover had gedeeld met de tekst: ‘’One of my favourite Cheerleader covers I’ve heard. The voice of an angel.’’ Met hun cover Don’t Let Me Down van The Chainsmokers gingen ze wereldwijd viraal en schreven The Chainsmokers het volgende: ‘’Wow, this made us tear up.’’ De clip werd binnen 12 uur een half miljoen keer bekeken en is 80.000 keer geliked.

Het duo blijft online door timmeren, hebben een vaste coverrubriek op Radio 538, doen optredens op onder andere Sziget Festival, waren de support-act voor Milow en Walk Off The Earth, hadden een optreden bij RTL Late Night en een uitverkochte clubtour achter de rug. Ze gaan keihard door met de nieuwe tour!

Support: Flemming

Tickets: Klik hier