ALKMAAR - Zoals altijd staan er weer veel dingen op de agenda bij Theater de Vest in Alkmaar, zo ook nu in de maand juli. We hebben de eerste week van juli met de evenementen voor je op een rijtje gezet.


Vanaf 1 juli, dagelijks tussen 11.00 uur – 17.00 uur

Thuiskomst van een meesterwerk – Grote Kerk Alkmaar (i.h.k.v. 500 jaar Grote Kerk)

Vanaf 1 juli, dagelijks tussen 11.00 – 16.00 uur
Klim naar de Hemel – Grote Kerk Alkmaar (i.h.k.v. 500 jaar Grote Kerk Alkmaar)

t/m 22 juli
Grafisch Atelier Alkmaar - ‘GAA Drukt door’ 2018 (Grote Kerk Alkmaar)

Zondag 1 juli
13.00 en 16.00 uur
Grapèlli Dance Studio’s REVOLUTION – (TAQA Theater De Vest)

Grapèlli Dance Studio's is al ruim 40 jaar een begrip in Alkmaar en omstreken als het gaat om dans, zang en acteren. Ieder jaar organiseren wij een spectaculaire theatervoorstelling in TAQA Theater De Vest te Alkmaar. Zo ook dit jaar met 3 voorstellingen op zaterdag 30 juni om 19.00 uur en zondag 1 juli om 13.00 uur en 16.00 uur met de titel ‘REVOLUTION’! Hierbij schittert iedere leerling van Grapèlli Dance Studios op het podium voor vrienden, families en dansliefhebbers.
Prijs: € 18,50 verkrijgbaar aan de balie op de balletschool.

14.30 uur
Talentstage met Shirma Rouse – Zomer op het Plein (Canadaplein)

Het podium is aan de talenten van het Conservatorium Haarlem. Het conservatorium werd in 2018 al voor de derde keer op rij uitgeroepen tot ‘topopleiding’ in de Keuzegids HBO: “De voorbereiding op het muzikantenvak is nergens beter dan hier”. De studenten laten op deze zondagmiddag hun talent aan Alkmaar zien en treden op in ensembles. Soulvolle zangeres Shirma Rouse verzorgt het slotoptreden. Ooit zong zij als backing vocal voor Chaka Khan, Alain Clark en Anouk. Nu pakt ze zelf het podium. En vandaag doet ze dat mét de talenten van het conservatorium: zij selecteerde haar eigen begeleidingsband uit alle studenten van de opleiding.
Gratis entree

Woensdag 4 juli
20.15 uur
Zomeravondconcert m.m.v. Wim Diepenhorst - (Grote Kerk Alkmaar)

Wim Diepenhorst is als orgel expert verbonden aan de rijksdienst voor Cultureel erfgoed. Hij studeerde muziekwetenschap in Utrecht en aan het Conservatorium van Amsterdam orgel bij Dr. Hans van Nieuwkoop. Diepenhorst heeft een spannend openingsconcert geprogrammeerd met op het grote orgel een aantal onvoltooide Bachwerken. Ongewis is hoe de completering tot stand zal komen: componeert Wim de ontbrekende notentekst of zal zijn improvisatiekunst hem hierbij leiden? Naast Bach en Diepenhorst klinken ook werken van Van der Horst en Weckmann. Op het koororgel muziek van de Franse componist Titelouze en de Engelsman Coperario. Laatstgenoemde werkte voor de Engelse koning Jacobus I en schreef zeer spannende consortmuziek. Een concert om met spanning naar uit te zien!
Prijs: € 8 Prijs CJP: € 7

Vrijdag 6 juli
12.00 en 13.00 uur
Kaasmarktorgelconcert met Frank van Wijk – (Grote Kerk Alkmaar)

Het Schnitger orgel van de Grote Kerk Alkmaar staat wereldwijd bekend als uniek instrument. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op dit prachtige instrument. Stadsorganist Pieter van Dijk heeft de serie Kaasmarktconcerten voor u samengesteld. De Grote Kerk is gratis toegankelijk en het beroemde Schnitger orgel wordt om 12.00 en 13.00 uur bespeeld door een Europese organist. Dit Kaasmarktconcert wordt gegeven door organist Frank van Wijk.
Gratis entree

Zaterdag 7 juli
20.30 uur
Maaike Ouboter – Zomer op het Plein (Canadaplein)

Wat nu? Dat vroeg singer-songwriter Maaike Ouboter zich af na het overweldigende succes van haar doorbraak met ‘Dat Ik Je Mis’, haar debuutalbum ‘En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt’(2015) en de clubtour, theatertours en festivals die volgden. Om inspiratie op te doen voor nieuwe liedjes, besloot ze te praten met – voor haar onbekende – mensen en te luisteren naar hun persoonlijke verhalen. “Iedereen heeft een verhaal. En dat wilde ik horen.” En nu geeft ze ze door op haar nieuwe album ‘Vanaf Nu Is Het Van Jou’.
Gratis entree