ALKMAAR - De Bonte Stoet keert ook deze editie weer terug in Kaeskoppenstad. De grootse optocht door de binnenstad met honderden figuranten markeert de start van het historische evenement. De Bonte Stoet werd vorig jaar door bezoekers en figuranten zo enthousiast ontvangen dat besloten werd het succesnummer ook deze editie terug te laten keren.

Op zaterdagochtend 2 juni, tussen 11.15 uur en 11.45 uur, trekt een bonte optocht van maar liefst 500 Kaeskop-figuranten door het winkelgebied van Alkmaar. Van het Verdronkenoord gaan zij over de Laat richting de Grote Kerk, om via de Langestraat weer terug te keren naar d'Oude Stad, waar Kaeskoppenstad om 12.00 opent.

Onderweg wordt er gestopt voor korte acts, met als hoogtepunt een monumentale act bij de jarige Grote Kerk. Hier vormen alle figuranten een levend schilderij, waarbij gebruik wordt gemaakt van de spectaculaire 'Klim naar de Hemel', de kolossale trappen-constructie die je tot het topje van de kerk brengt. De heroïsche Watergeuzen van Vive les Gueux omlijsten het unieke tableau met hun spetterende muziek.

De nieuwe editie van de Bonte Stoet wordt weer een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van het Kaeskoppen-weekend, komt dat zien!

De 11-de editie van Kaeskoppenstad vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 juni van 12.00 tot 17.00 uur, in d'Oude Stad Alkmaar. Meer informatie en tickets op kaeskoppenstad.nl