HEERHUGOWAARD - Toneelspelen is véél meer dan acteren alleen; het is goed voor de inleving, concentratie, communicatie en het zelfvertrouwen van kinderen. Albert Einstein zei zelfs: “Fantasie is belangrijker dan kennis.” Cool kunst en cultuur start in maart weer met diverse theater- en musicalcursussen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kom ook de vloer op en fantaseer erop los!

Musicalklas
Wie van zingen, dansen én toneelspelen houdt, is bij de musicalklas aan het juiste adres. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar leren zingend dansen, dansend toneelspelen en een lied zingen als een verhaal! Misschien staan ze aan het eind van de cursus wel op hetzelfde podium als de bekende musicalsterren uit bijvoorbeeld De Kleine Zeemeermin en Kruistocht in Spijkerbroek.

Theaterklas In de theaterklas leren kinderen van 6-8 jaar en 9-12 jaar hoe zij hun lichaam, mimiek en stem kunnen inzetten om verschillende personages te spelen. Ze ontdekken hoe je een slimme professor, een deftige dame, een sluwe dief of een verwaande popster speelt en leren improviseren en verhalen vertellen op het toneel.

Theaterproductieklas
Zelf personages en scènes bedenken? Samen de teksten schrijven, de mooiste kostuums en decorstukken uitzoeken? Dat doen we in de theaterproductieklas voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Na een kleine auditie werken de kinderen toe naar een echte theaterproductie en schitteren zij in hun eigen toneelstuk.

Inschrijven
Kijk voor meer informatie over inschrijven, tarieven en de kortingsmogelijkheden met bijvoorbeeld de Huygenpas op www.coolkunstencultuur.nl. U kunt ook contact opnemen met Bianca Laan (leerlingenadministratie) via bianca@coolkunstencultuur.nl.