HEERHUGOWAARD - Theaterhit Lampje komt terug! Op woensdag 1 december om 15:00 2021 speelt Maas theater en dans de voorstelling Lampje in Cool kunst en cultuur, Heerhugowaard. Lampje is een avontuurlijke en ontroerende familievoorstelling naar het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap. De voorstelling trok in 2019/2020 bijna 20.000 bezoekers, het publiek reageerde unaniem lovend en de voorstelling won de Podiumkidsprijs 2020. Dit najaar keert de voorstelling terug naar de theaters en toert tot en met 9 januari 2022 door Nederland en België.

Woest, poëtisch en ontroerend avontuur
“Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.” “Ga liggen, wind. Af!” Maar de wind is geen hond en verandert in een storm, dus dan gaat alles mis. Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een woest avontuur terecht.

Regisseur Moniek Merkx maakte in 2019 een theaterbewerking van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat euforische recensies kreeg en vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. De theaterversie van Lampje is een beeldende vertelling met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan (AWKWARD i). De voorstelling was vrijwel overal uitverkocht en trok bijna 20.000 bezoekers. Het publiek reageerde unaniem lovend en de voorstelling won de Podiumkidsprijs 2020. Nu komt Lampje terug naar de theaters.

Makers

Bewerking, regie: Moniek Merkx
Spel: Anne Fé de Boer, Rosa van Leeuwen, Nanette Edens, Freek Nieuwdorp, Gianni Noten
Live muziek: Djurre de Haan (AWKWARD i), David Corel
Composities: Djurre de Haan
Decor: Sanne Danz
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Licht: Gé Wegman

Lampje in Heerhugowaard
Cool kunst en cultuur, Coolplein 1, 1703 XC
Aanvang: woensdag 1 december om 15:00
Entree: vanaf €15,00
Tickets: 072 576 09 55 / coolkunstencultuur.nl