Tim Akkerman en Brownie Dutch zullen de eerste dag van Coolpleinfestival 2016 afsluiten. Het Coolpleinfestival vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 september op en rond het Coolplein in het stadshart van Heerhugowaard.

Hoofdacts
Tim Akkerman en Brownie Dutch vormen de hoofdacts van het festival. Tim Akkerman wierf vooral bekendheid als zanger van Di-rect maar heeft inmiddels een succesvolle solocarrière. Rapper Brownie Dutch is vooral bekend van zijn samenwerking met Ali B maar dat hij ook solo zijn mannetje staat liet hij onlangs zien in het tv-programma De beste zangers van Nederland.

Previews, optredens en workshops
Het Coolpleinfestival vormt de aftrap van het nieuwe culturele seizoen van Heerhugowaard. Naast Tim Akkerman en Brownie Dutch staan er zaterdag diverse lokale en regionale bands op het podium zoals Avalanche, Phoam en T-Rocks. Ook zijn er tijdens het Coolpleinfestival verschillende theaterpreviews te zien van o.a. Kirsten van Teijn en een hilarisch optreden met ‘deleted scenes’ van de musical Watskeburt?! (met muziek van De Jeugd van Tegenwoordig). Bovendien verzorgt Cool diverse workshops voor jong en oud.

Amateurverenigingen

Samen met de bands en professionele artiesten zullen tijdens het Coolpleinfestival bijna alle amateurverenigingen van Heerhugowaard het nieuwe culturele seizoen inluiden. Op zowel het buitenpodium op het Coolplein als in de theaterzaal, in het café en in de foyers van Cool, presenteren de muziekverenigingen, ensembles, dansgroepen, kunstenaars en andere amateurverenigingen zich met uiteenlopende optredens en presentaties.

Initiatief

Het Coolpleinfestival is een initiatief van Stichting CAM en Cool kunst en cultuur. Voor het festival werken zij samen met diverse andere lokale partijen. Het Coolpleinfestival wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd.

Het volledige programma van Coolpleinfestival 2016 is te vinden op www.coolpleinfestival.nl.