HEERHUGOWAARD - Tribute to Colour is een onderdeel (salon) van het Holland International Image Circuit, dat iedere twee jaar een internationale fotowedstrijd organiseert. Foto’s worden vanuit de hele wereld ingezonden.

Dit Circuit voldoet aan de regels en heeft erkenning van FIAP, PSA, Fotobond (Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie), GPU en RPS. Het Holland International Image Circuit is een samenwerking van 5 fotoclubs in Nederland: Fotoclub Heerhugowaard, Fotoclub '59 Delft,Foto Amateurs Rijen, Fotoclub AFV Epe en Camera Club Wageningen. De werkgroep Tribute to Colour organiseert n.a.v. deze internationale wedstrijd een fotomanifestatie met o.a. een presentatie van veel van de prachtige geaccepteerde en prijswinnende beelden: Vrij, Monochroom en Reisfotografie!

Het is fotografie van hoog niveau en zeer de moeite van het bekijken en beleven waard! Naast deze presentatie zijn er: een lezing over sportfotografie, 2 exposities en audiovisuele presentaties van drie AV werkgroepen.

Zie het programma www.tributetocolour.nl voor verdere informatie en tijden.

De 11e editie van het Holland Circuit heeft weer voor een flink aantal inzendingen gezorgd. In totaal hebben bijna 683 inzenders zich ingeschreven uit 65 landen. Samen zorgden ze voor ruim 7100 beelden. Een internationale jury heeft hieruit de prijswinnende beelden gekozen.

Voor deze 17e Tribute to Colour heeft de jury bestaan uit:

  • Ramon Vaquero (Spanje)
  • Jaap Peeman (NL), BMK, AFIAP, EFIAP
  • Adri Kraan (NL), BMK

Zondag 4 maart bij Cool Kunst en Cultuur