ALKMAAR - Trijntje Oosterhuis komt op 5 juli een speciale "rooftop-show" doen op het dakterras van Podium Victorie. De kaartverkoop loopt voorspoedig dus wees er op tijd bij.

Trijntje Oosterhuis is een vaste waarde in de Nederlandse popmuziek. Na een grootse viering van haar 25-jarig jubileum in het vak gaat de zangeres nu terug naar haar muzikale roots: muziek maken, met een band op het podium en popliedjes zingen. Dit voorjaar komt Trijntje met een nieuw album waarop ze onder meer samenwerkt met Alain Clark, Diggy Dex en Vieze Fur. De productie van het album lag in de handen van jonge popster Jett Rebel. Wij mogen de zangeres deze zomer ontvangen voor een hele intieme show ons dakterras. Een betere zomeravond kunnen wij ons niet voorstellen.

Amsterdam, begin jaren negentig. In het clubcircuit speelt een toen nog onbekend bandje. Een broer en zus, en een handvol bevriende muzikanten. De muziek die ze maken: aanstekelijke popliedjes. "Dat waren wij dus", zegt Trijntje over de begintijd van Total Touch. "Daar heb ik de basis gelegd waar vanuit ik verder kon groeien. Nu 25 jaar later blik ik terug op mijn carrière en ga ik terug naar dat gevoel van vroeger. Deze nieuwe tour staat in het teken van mijn muzikale roots: met een band op het podium, muziek maken en popliedjes zingen. Ik wil het intiem houden, ik ben dicht bij het publiek, maar het publiek is ook dicht bij mij."

Het nieuwe album verschijnt dit voorjaar nog. Voor Trijntje was het maken van dit album een bijzonder proces. Ze werkte met muzikanten samen die deels uit een andere generatie komen, een combinatie van oude rotten en jong, nieuw talent met een belangrijk verwantschap: dezelfde muzikale roots en een grote passie voor muziek.

Kijk hier voor meer info en online ticketverkoop