HEERHUGOWAARD - Hoera, het is feest! Woonzorglocatie Hugo-Waard van De Pieter Raat Stichting aan het Gerard Douplantsoen 72 bestaat deze maand precies één jaar en dit viert de stichting graag samen met zoveel mogelijk mensen uit Heerhugowaard. Op vrijdag 28 september tussen 11.00 tot 14.00 is iedereen van harte welkom op de feestelijke open dag.

De open dag heeft als thema ‘Veilig & Vitaal’. Belangstellenden kunnen deze dag deelnemen aan verschillende activiteiten die aansluiten bij het thema en ook kunnen zij deelnemen aan een unieke rondleiding door het gebouw. Tijdens de rondleiding wordt er ook een twee- en driekamerappartement bezichtigd en de bewoners daarvan vertellen u graag alles over hun ervaringen in Hugo-Waard. Ook wordt er uitleg gegeven over de ‘verborgen’ plekjes in het complex en maken deelnemers onderweg kennis met een bijzondere ‘spinning fiets’.

In het restaurant kunnen de bezoekers bij verschillende marktkramen informatie inwinnen. Zo kunnen zij bij de kraam van het Cliëntenservicebureau van De Pieter Raat Stichting terecht voor al hun vragen over wonen in Hugo-Waard of in één van de andere locaties van de stichting. Ook kunnen belangstellenden er terecht voor informatie over alle activiteiten die de stichting verzorgt. Of ze kunnen in gesprek gaan met één van de vrijwilligers over vrijwilligerswerk en openstaande vacatures. Eveneens in het restaurant demonstreren cliënten hoe zij op een leuke manier fit blijven door te trainen met de Wii en hoe zij mentaal sterk blijven met behulp van de ‘Beleef TV’. Natuurlijk mag u ook zelf meedoen! Twee bevlogen verpleegkundigen laten geïnteresseerden verder zien welke hulpmiddelen zij gebruiken in de zorg. Bij hen kunt u ook gratis uw bloeddruk laten meten.

Buiten op het terras kan men genieten van een drankje of hapje van de menukaart of kijken naar een demonstratie van Petanqueclub Ça Roule bij de recent aangelegde jeu des boules baan in de open tuin. En een vrijwilliger fietst speciaal voor deze dag cliënten en belangstellenden rond op de duofiets, durft u het aan?

Kortom, er valt voor een ieder genoeg te beleven tijdens de open dag van Hugo-Waard. De toegang is gratis en de koffie staat voor u klaar.