HEERHUGOWAARD - Lucas van Merwijk wordt internationaal erkend voor zijn drumwerk met grote bands als Drums United en de Cubop City Big Band.


Caribbean Postcard is de nieuwste editie van zijn Music Machine en hier is van Merwijk op zondag 4 februari te horen in een kleine bezetting in het Poldermuseum/Het Oude Gemaal. Een hartelijk, persoonlijk en klein muzikaal berichtje vanaf de West Indies uitgevoerd door een aantal geestverwanten met een gedeelde liefde voor dit specifieke repertoire.

De Caribische eilanden en kusten herbergen een schat aan oude melodieën. Soms weemoedig en nostalgisch dan weer feestelijk, jubelend en bruisend.

Venezuela, Jamaica, Nicaragua, Trinidad, de Nederlandse Antillen, Cuba, Colombia en Puerto Rico; een selectie van de mooiste pareltjes afkomstig uit deze contreien is bewerkt door de nieuwe jazz 4tet bezetting van drummer Lucas van Merwijk; een eigenzinnige draai aan het rijke Caribische repertoire.

Dit gelijkgezinde gezelschap bestaat naast drummer Van Merwijk uit bassist Samuel Ruiz, pianist Norman Peplow en trombonist Ilja Reijngoud (Thelonious Monk Award winnaar).

Lucas van Merwijks Music Machine

Datum : zondag 04 februari 2024

Tijd : van 14.00 uur tot 16.00 uur

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Poldermuseum / het Oude Gemaal