ALKMAAR - Vrijdag 19 juli komt Bob Marley's legendarische begeleidingsband The Wailers onder leiding van bassist Aston 'Familyman' Barrett naar de grote zaal van Podium Victorie in Alkmaar.


The Wailers is jarenlang de band achter Bob Marley geweest en medeverantwoordelijk voor nummers als 'Could You Be Loved', 'Jammin' en 'Buffalo Soldier'. De band verkocht samen met Marley wereldwijd meer dan 100 miljoen albums. The Wailers was oorspronkelijk de naam van de band van zangers Bob Marley, Bunny Wailer en Peter Tosh, maar nadat deze in 1974 uit elkaar was gevallen ging Marley solo verder. De nieuwe band werd Bob Marley & The Wailers, met de broers Aston 'Family Man' en Carly Barrett op bas en drums. Geïnspireerd door Rastafari en met bakken aan zonnige energie en engagement bleef Bob Marley met deze band reggae-klassiekers maken zoals miljoenen fans over de hele wereld ze nu kennen.

Na het overlijden van Marley bleef The Wailers onder leiding van Family Man muziek maken, zoals hij beloofd had aan Bob. En als een ode aan zijn eveneens overleden broer Carly, zit nu Aston Barrot Jr. achter het drumstel. Dit jonge powerhouse heeft zijn skills duidelijk van zijn oom geërfd. Als leadzanger brengt de band Josh Barrett mee (een verre neef van Family Man), die met al het talent en respect voor Marley en zijn boodschap en lifestyle de nummers tot leven brengt. Verder is ook gitarist Donald Kinsey erbij, die al sinds 1976 bij The Wailers speelt.

Met deze combinatie van oude legendes en jong talent uit de familie is op 19 juli een heerlijke avond kwaliteitsreggae in het teken van 'The King of Reggae' gegarandeerd, met vele hits. Het concert van The Wailers vindt plaats op 19 juli en tickets voor deze avond kosten €33,60 en zijn te bestellen via de website www.podiumvictorie.nl of aan de kassa (à €34) tijdens openingstijden.


Podium Victorie
Pettemerstraat 5
Alkmaar
072 – 303 37 00
www.podiumvictorie.nl