HEERHUGOWAARD - Zaterdag 8 juni is alweer de vierde editie van de Blues Night bij Cool Kunst & Cultuur! Swing mee en geniet van een avondvullend programma vol vette blues van vier Nederlandse topbands uit het bluescircuit.

Ralph de Jongh trapt de avond hartstochtelijk af. “Als bezeten door B.B. King, Robert Johnson en een jonge Mick Jagger, speelt en zingt Ralph de Jongh de blues alsof hij ervoor geboren is: hartstochtelijk en met een groot gevoel voor drama”, aldus Het Parool.

Nederlands Beste Gitarist
Ruben Hoeke is sinds jonge leeftijd verknocht aan de gitaar. Niet voor niets werd hij in 2008 verkozen tot Nederlands Beste Gitarist en in 2014 tot Beste Blues en Rock Gitarist Benelux. Vanavond nemen ze drie gitaartalenten mee en brengen ze een mix van soul, vette rock en stampende rhythm & blues.

King of the World
Met een nieuwe gitarist (Stef Delbaere) in de gelederen, is King of the World weer klaar voor het clubcircuit! Naast lovende reviews en optredens op festivals als North Sea Jazz en Ribs ’n Blues, heeft de band ook meerdere Blues Awards gewonnen. Jazzism – 2016: “Dit is de beste bluesband die Nederland momenteel kent.”

Backpack vol bluesverhalen
Johnny en Guus Laporte staan al meer dan 45 jaar op het podium en hebben inmiddels een backpack vol met bluesverhalen. Vanavond een verslag van hun bluestocht die ooit begon in Indonesië. Naast verhalen natuurlijk ook veel muziek, met medewerking van blueszanger Oscar Benton en drummer Art Bausch.

Zoals de avond startte sluiten we ook af. Ralph de Jongh treedt nogmaals op en laat je swingend de deur uit gaan!

Kaarten
Kijk voor meer informatie, het programma van de avond en tickets op www.coolkunstencultuur.nl.