HEERHUGOWAARD - De bekende solo-trompettiste Melissa Venema en de gepassioneerde organist Dub de Vries treden op zaterdagavond 6 april 2019 vanaf 20:00 uur op in de Ontmoetingskerk, Middenweg 168 te Heerhugowaard.

Melissa is de jongste in een gezin van zes kinderen. Ze startte op haar zesde met het spelen van blokfluit, waarna ze op haar achtste begon met trompet spelen. Toen ze 10 was, werd ze toegelaten tot de jongtalentenklas van het Conservatorium van Amsterdam, waar ze onder andere les kreeg van Frits Damrow. Door een optreden tijdens het Prinsengrachtconcert 2007, heeft ze sinds 2008 een aantal keren in binnen- en buitenland opgetreden met André Rieus Johann Strauß Orchestra, waardoor ze heel erg bekend is geworden. Melissa heeft onder andere twee tournees naar Zuid-Afrika, twee tournees naar de Verenigde Staten en een tournee naar Canada gemaakt. In 2014 trad Melissa op met de soulzangeres Joss Stone tijdens het North See Jazz Festival. In oktober 2014 soleerde Melissa met het Taipei Chinese Orchestra in Taipei, Taiwan en in april van dit jaar staan er optredens in Mexico gepland.

Dub de Vries heeft inmiddels zijn vijftigjarig jubileum als organist gevierd waarmee gezegd kan worden dat Dub een alom bekend organist is. Niet alleen daarom is hij bekend, ook voor het werk dat hij doet voor het in standhouden van kerkorgelmuziek en om jonge talenten hun weg te helpen vinden, zijn zaken die Dub na aan het hart liggen. Onder andere heeft hij alweer jaren geleden Melissa “ontdekt” die daarna glorieuze momenten heeft beleefd in haar carrière op de trompet. Dub is nog steeds een van de vaste begeleiders van Melissa.

Op 6 april geven zij onder begeleiding van Harmonie Het Blazersensemble uit Heerhugowaard een gezamenlijk concert in bovengenoemde kerk.

Wilt u dit concert bijwonen? Informatie hierover vindt u op de websites: www.melissavenema.nl op www.dubdevries.nl en op www.blazersensemble.nl