HEERHUGOWAARD - Hoe hak je de knoop door in ernstige strafzaken als de verdachte ontkent? Waarom krijgt een serieverkrachter geen levenslang? In het theatercollege Strafrecht? Levensecht! geeft strafrechter Gerlof Meijer antwoord op deze vragen en laat de andere kant van het verhaal zien. Met welke dilemma’s worstelen rechters in strafzaken? Ontdek het op woensdag 12 augustus in Cool!

Inzicht van een strafrechter
Met ruim 20 jaar ervaring heeft strafrechter Gerlof Meijer al heel wat meegemaakt. Hij merkte dat er in de samenleving veel vragen leven over strafrecht. Hoe kan het dat een draaideurcrimineel wegkomt met een taakstraf? Via sociale media laten burgers regelmatig weten de straffen niet te begrijpen en zetten strafrechters vaak weg als te soft. In zijn theatercollege geeft Meijer op indringende en overtuigende wijze antwoord op de vragen van burgers en geeft hij inzicht in de dilemma’s waar hij soms mee te maken heeft. Wat voor een strafrechter zou jij zijn?

Zaalindeling
In verband met de maatregelen rondom COVID-19 maakt Cool gebruik van een aangepaste zaalindeling. De zaal is omgebouwd tot een knusse, intieme en veilige ruimte. De stoelen in de theaterzaal zijn geplaatst in setjes van twee. Op deze manier heeft de artiest op het podium voldoende interactie met het publiek, maar wel op een veilige manier.

Reserveren
Kijk voor meer informatie en tickets op www.coolkunstencultuur.nl.