ALKMAAR – Met een zeer sterk optreden in een uitverkocht Podium Victorie heeft zanger Wulf afgelopen vrijdag nogmaals getoond met een sterke muzikale en persoonlijke groei bezig te zijn. Ondanks vele tegenslagen scoorde de zanger sinds 2016 inmiddels vijf top 40-hits en mocht hij dit jaar o.a. een Edison en gouden plaat ontvangen.

“Mind Made Up” is een van die hitsingles en vertelt eigenlijk al het verhaal van de 31-jarige Lieuwe Alberstma (de echte naam van Wulf) uit Weesp. Overigens net als bij de andere vier tracks die op zijn in juni verschenen EP “Switching Gears” staan. Aan een carrière vol met tegenslagen en onzekerheden kwam in de zomer van 2016 een eind toen hij samen met Sam Feldt, Lucas & Steve een grote zomerhit scoorde met “Summer On You”. Met “Mind Made Up” scoorde hij vorig jaar zijn eerste solohit en dit jaar dook hij ook alweer drie keer op in de hitlijsten, won hij diverse prijzen en speelde hij met z’n band op festivals door het hele land.

Gratis
Op vrijdag deed hij dit ook in een “uitverkochte” grote zaal van Podium Victorie. In zoverre was het uitverkocht dat de kaartjes voor dit concert gratis waren vanwege “Kunst Tot de Nacht”. Tijdens deze jaarlijkse culturele avond zijn er in Alkmaar tal van activiteiten op in o.a. poppodia en theaters. Bezoekers moesten de tickets echter wel van tevoren online bestellen via Victorie, maar gezien de naam die Wulf de laatste twee jaar heeft opgebouwd vonden deze gretig aftrek.
En deze bezoekers kregen er wat voor terug want met zijn zoetgevooisde stem en sterke begeleidingsband bereikte hij het grootste deel van het publiek direct.

Groei
Na de opening “Leap of Faith” volgde zijn laatste single “Watch Me Go”, onder meer bekend van het SBS6-programma “House of Talent”. De groei die Wulf en zijn band in de laatste periode meemaakte kwam ook terug in dit optreden want naarmate het concert vorderde leek zijn stem steeds zuiverder en krachtiger te worden met enkele verrassende wisselingen. Bij “Summer On You” ging het publiek los en ook de titeltrack van zijn EP, “Switching Gears” werd goed ontvangen. Met een sterke cover van “Jesus He Knows Me” van Genesis verbaasde de band zeer opmerkelijk. Naast de bekende hits was het nummer “Sanity” het hoogtepunt van de avond en zowel Wulf als de band lieten horen over een perfecte timing qua stem en geluid te beschikken.

Smetje
Enige smetje aan het optreden was dat blijkbaar niet iedereen van de gratis bezoekers louter voor de muziek was gekomen want juist tijdens de breekbare ballads klonk er achterin de zaal helaas teveel geroezemoes en gelach. Zoals bij het wonderschoon vertolkte “More Than This” wat gelukkig door het publiek voor in de zaal wel goed werd opgepikt. Men haakte daarop in door af te sluiten met “Mind Made Up”, en hiermee de hele zaal weer achter zich te krijgen. Een duidelijk bewijs dat Wulf alle onzekerheid achter zich heeft gelaten en duidelijk wetend welke kant hij op wil met zijn muziek.