HEERHUGOWAARD - Komende zaterdag 28 juli organiseert Cafë de Swam aan de Middenweg te Heerhugowaard een heerlijk avondje bluesmuziek in optima forma met een live optreden van The Ashgrove. Vanaf 21.30 uur begint het optreden en de toegang is geheel gratis.

In 1958 opende Ed Pearl, een 21 jaar oude muziekliefhebber, een club in Los Angeles die het Mekka werd voor de Blues: Ash Grove. http://www.ashgrovemusic.com/ In 2015 kwamen 4 blues-liefhebbers elkaar tegen in Alkmaar. Ze hadden allemaal al jarenlange muzikale ervaring en waren allen toe aan een nieuwe uitdaging: de Blues. Bekende en minder bekende blues, op een eigen manier gespeeld. Soms stuwend en stompend, dan weer fluisterzacht of swingend.

De rauwe en soms zwoele stem van Martin Wester op gitaar en de mondharmonica, de afwisselend fluisterende en schreeuwende gitaar van Joost Piscaer ondersteund door het strakke drumwerk van Theo Tromp en de knorrende en ronkende bas van Jan-Jansen zorgen samen voor een illuster bluesgeluid. The Ashgrove, de band die deze vier bluesfanaten vormen, is vernoemd naar de beroemde Bluesclub in Los Angeles en staat garant voor een heerlijk avondje bluesmuziek, vol afwisseling.