Op zaterdag 23 mei 2015 vindt in Cool het theaterspektakel ‘Van De Kaas en De Kift’ plaats. Een historische theatervoorstelling van Sjoerd Kuijper (script) en Hans Langeree (regie) over de strijd om de macht op de kaashandel tussen Alkmaar en Hoorn. Een strijd die zoals maar weinig mensen weten honderden jaren voortduurde op de plek waar nu Heerhugowaard ligt. Naast professionele acteurs doen ook tientallen amateurs mee, waaronder een speciaal projectkoor van Cool. Voor dit projectkoor kun je je nu aanmelden!


Projectkoor


Het projectkoor heeft een actieve rol in de voorstelling en vormt samen met de andere amateurs het ensemble. Naast het zingen van liedjes wordt er hier en daar ook geacteerd. Cool zoekt in totaal 35 zangers en zangeressen, waarvan maximaal 10 kinderen vanaf 8 jaar. Alle zangstemmen zijn welkom. Wel is het prettig als je al een (klein) beetje zangervaring hebt. Het projectkoor staat onder leiding van Marie Anne Pak (volwassenen en kinderen 13+) en Marcella Kaag (kinderen 8-13 jaar), zangdocentes van Cool. Er worden geen audities gehouden.
Meedoen
Het projectkoor is een korte cursus bij Cool, met vijf repetities en de uitvoering op 23 mei 2015. De repetities starten begin april. Kijk om je in te schrijven of voor meer informatie op www.coolkunstencultuur.nl