HEERHUGOWAARD - Honderden vluchtelingen en andere geïnteresseerden zongen onlangs mee met Zing ‘es tijdens de themamiddag Vluchten in Beeld en Geluid. Al zingend maakten zij kennis met de Nederlandse taal. Wegens succes organiseert Cool kunst en cultuur dit initiatief nu maandelijks. Zondag 23 april vindt de eerstvolgende editie van Zing ‘es plaats in Cool.

Nederlandstalige klassiekers
De eerste editie van Zing ‘es was onderdeel van een speciale middag met kunst, film en muziek voor en door vluchtelingen. Ruim 200 deelnemers zongen Nederlandstalige ‘klassiekers’ als Tulpen uit Amsterdam en Suzanne van VOF de Kunst. Maar er was ook ruimte voor een Arabisch lied, voorgezongen door Nour Mardini uit Syrië. Het succes van deze eerste editie was voor Cool reden om meerdere sessies te organiseren.

Stad en land

Deze eerstvolgende editie bij Cool vindt plaats op zondag 23 april om 14:30 uur en staat in het teken van het stad en land. Onder leiding van zangdocent en muzikant Raoul Wijsma zingen de deelnemers over Amsterdam en Parijs, over 15 miljoen mensen en de kust in Zeeland.

Plezier tijdens het zingen staat voorop maar het is tevens een mooie manier voor bijvoorbeeld vluchtelingen en expats om de Nederlandse taal eigen te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat muziek een goed hulpmiddel is bij het leren van een taal. Maar ook dat kunst en cultuur verbindt. Zing ‘es is daarom tevens een mooie gelegenheid voor oude en nieuwe inwoners om elkaar te ontmoeten.

Aanmelden

Iedereen die graag zingt is welkom bij Zing ‘es! Cool streeft naar een 60-40 verdeling tussen Nederlands-lerenden en Nederlands-sprekenden en roept daarom op om op zoek te gaan naar anderstalige Heerhugowaarders en samen naar Cool te komen. Cool zorgt voor de liedteksten, muzikale begeleiding en een kopje koffie of thee.

De toegang voor Zing ‘es is gratis. Reserveren is echter noodzakelijk want er is beperkt plaats. Aanmelden kan via www.coolkunstencultuur.nl, telefonisch via 072 576 09 55 of bij de servicebalie van Cool.