HEERHUGOWAARD - Op zondag 28 oktober vindt weer een nieuwe editie van Zing ‘es plaats bij Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard. Anderstalige inwoners van Heerhugowaard en omstreken die graag Nederlands willen leren, kunnen al zingend kennismaken met de Nederlandse taal. Ook Nederlandstalige inwoners zijn van harte welkom om mee te zingen.

Het regent zonnestralen
Op zondag 28 oktober zal Zing ‘es in het thema staan van de herfst. Er zullen diverse Nederlandstalige klassiekers voorbij komen zoals Ritme van de regen van Rob de Nijs en Het Regent Zonnestralen van Acda en De Munnik, maar er is ook ruimte voor verzoeknummers. Als er veel kinderen aanwezig zijn komen er uiteraard ook kinderliedjes aan bod. Er wordt gezongen onder leiding van zangcoach en koorleider Raoul Wijsma.

Zingen verbindt
Plezier tijdens het zingen staat voorop maar Zing ‘es is vooral een leuke manier voor bijvoorbeeld vluchtelingen en expats om de Nederlandse taal eigen te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat muziek een goed hulpmiddel is bij het leren van een taal. Maar ook dat kunst en cultuur verbindt. Zing ‘es is daarom tevens een mooie gelegenheid voor oude en nieuwe inwoners om elkaar te ontmoeten. Tijdens eerdere edities van Zing ‘es was het een gezellige smeltkroes van verschillende nationaliteiten, waarbij muziek de verbindende factor was, en taalbarrières geen rol speelden.

Aanmelden
Iedereen die graag zingt is welkom bij Zing ‘es. Cool streeft naar een 60-40 verdeling tussen Nederlands-lerenden en Nederlands-sprekenden en roept daarom op om vooral op zoek te gaan naar anderstalige Heerhugowaarders en samen naar Cool te komen. Cool zorgt voor de liedteksten, muzikale begeleiding en een kopje koffie of thee. De toegang voor Zing ‘es is gratis. Reserveren is echter wel noodzakelijk want er is beperkt plaats. Reserveren kan via www.coolkunstencultuur.nl, telefonisch via 072 576 0955 of bij de servicebalie van Cool.