ALKMAAR - Een en al muziek klinkt er op het Canadaplein tijdens het Zomer op het Plein-weekend van 12 t/m 14 juli. Op vrijdagavond 14 juli laat het klassiek geschoolde duo Beth & Flo het plein zinderen met muziek van Gershwin tot Rachmaninov. Zaterdagmiddag 13 juli klinken Franse chansons van Gerard Alderliefste en zijn achtkoppige gezelschap. Zaterdagavond is er een speciale editie van het Jazz Café met Mike Boddé en Hermine Deurloo en op zondagmiddag 14 juli komt niemand minder dan Roxeanne Hazes naar Alkmaar. In het voorprogramma staat zangeres Shary An.

Gershwin met een flinke dosis humor

Muziek van Gershwin, Rachmaninov en Smetana: met vier handen op één piano laten Beth & Flo op vrijdagavond 12 juli het plein zinderen. Virtuoos, muzikaal en perfect op elkaar ingespeeld. Beth & Flo zijn twee klassiek geschoolde pianistes die klassieke muziek op hoog niveau combineren met sprankelende liedjes, fysiek theater en een flinke dosis humor.

Muzikale ontmoetingen, chansons en jazz

Op zaterdagmiddag 13 juli verandert het Canadaplein in een heus Frans dorpsplein, waar Gerard Alderliefste samen met zijn muzikale vrienden en met het publiek Franse chansons viert. Op zaterdagavond zorgt pianist en muzikant Mike Boddé, geflankeerd door Jazz Caféinitiatiefnemers Marc Schenk en Kasper Kalf, voor een prachtige zomerse jazzavond.

De Tijd Gaat Mooie Dingen doen

Ruim zes jaar na haar debuut heeft Roxeanne Hazes haar langverwachte nieuwe album uitgebracht: ‘De Tijd Gaat Mooie Dingen doen’. Een hoopvolle plaat waarin ze de afgelopen jaren bezingt. Ook Shary-An brengt haar muzikale reis ten gehore: swingende en kwetsbare muziek met een rauw randje. Kom op zondagmiddag 14 juli naar het Canadaplein voor twee gratis spetterende optredens!

Meer informatie

Zomer op het Plein is van 28 juni t/m 4 augustus geprogrammeerd op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma en alle acts op www.zomerophetplein.nl