HEERHUGOWAARD - Afkomstig uit de kop van Noord Holland, van de kust, brengt deze vierkoppige band een mix van traditionele en nieuwe folkmuziek, met altijd het maritieme aspect als hoofdthema.


Scheepsfolk speelt niet alleen in Nederland, maar heeft inmiddels ook Europa weten te veroveren en treedt op grote festivals en op podia in Frankrijk, Engeland, België en Duitsland. De band heeft een unieke eigen stijl, waarin invloeden te horen zijn van blues, reggae, cajun en Americana. Dit staat garant voor pure folk, vol energie, met songs over de Noordzee, maar ook over de Mississippi en de grote meren van Canada. Muzikale en uptempo nummers worden afgewisseld met gevoelige ballads en krachtige songs. De enthousiaste vier zingen allen en begeleiden zichzelf met gitaar, banjo, mandoline, accordeon en U-bas met daarbij percussie op wasbord en cajon. Scheepsfolk zorgt hiermee voor een puur folkgeluid, waarbij het publiek niet stil kan blijven zitten!

Muziek door vier enthousiaste Noord Hollanders die met elkaar voor een heerlijk vrolijke muziekmiddag zorgen.
Seasongs over strand, jutten, vuurtoren, ontrouwe vriendinnen (ja, dat ook) en verloren liefdes.
In het Engels, Nederlands en zelfs een enkel Frans lied. Blues Americana, Cariban, folk, allerlei muziekstijlen kun je verwachten, heel afwisselend, waarbij ze alle vier solo zingen met begeleiding van banjo, mandoline, gitaar, bas, accordeon, wasbord en cajon.
Scheepsfolk speelt regelmatig in Engeland, Duitsland en Frankrijk en natuurlijk in Nederland.
Kom gezellig op 3 februari naar Het Oude Gemaal in Heerhugowaard ,je bent van harte uitgenodigd.
www.scheepsfolk.nl