Keramist Marieke Vergouw ontwerpt en creëert urnen in een karakteristieke stijl die als kunstobject het interieur verrijken.

,,Elke urn is uniek en bij het vervaardigen van de urnen probeer ik de persoonlijkheid van de overledenen zo dicht mogelijk te benaderen”, vertelt zij in Urn Atelier Vergouw. Het werk dat hier geëxposeerd wordt, laat zien dat deze vakvrouw haar kunstzinnige ambacht met veel liefde en aandacht vormgeeft. Tussen de draaischijven, mallen en werktafel weet deze creatieve vrouw haar verbeelding om te zetten in een bijzondere urn die troost kan bieden aan de nabestaanden. Marieke: ,,Door de mogelijkheden van keramiek wordt elke urn een mooi, warm en persoonlijk herdenkingsobject.” De meeste urnen die Marieke maakt zijn raku gestookt, een van oorsprong Japanse techniek. Naast de gebruikelijke maten zijn er kleine exemplaren voor een beetje as, speciale urnen voor baby’s, het is mogelijk een duo-urn te laten maken of een urn voor een geliefd gestorven huisdier. Kijk voor prachtige voorbeelden op www.urn-atelier.nl.

Urn Atelier Vergouw is te vinden in het Kreatief Pakhuis op de Lagedijk 146b in Zaandijk. Maak een afspraak om kennis te maken met Marieke en haar werk via tel.: 06-26782242 of info@urn-atelier.nl.