ALKMAAR - Velen die de laatste jaren betrokken waren bij VV Alkmaar lieten zondag hun tranen de vrije loop. Op emotionele wijze werd afscheid genomen van de club die in de eredivisie plaats maakt voor AZ en die zijn sporen als opleidingsclub heeft weten te verdienen.


Aanvoerster Camie Mol blijkt de allerlaatste speelster die ooit scoorde voor VV Alkmaar. Het werd bijna een afscheid met een gouden randje, maar Fortuna Sittard bleek in de blessuretijd toch nog spelbreker middels een treffer van Tessa Wullaert: 1-1. Toch mocht de Alkmaarse ploeg van trainer Mark de Vries trots zijn want op de laatste speeldag werd één van de beste wedstrijden van het seizoen afgewerkt.

Na afloop toonde men hoe VV Alkmaar in de afgelopen jaren is uitgegroeid naar een warme familiaireclub. Alle ingrediënten waren vooraf dan ook aanwezig voor de door VV Alkmaar uitgeroepen ’Super Sunday’ met tal van voetbalactiviteiten voor alle teams.


Bij het afscheid ging de meeste aandacht uit naar algemeen manager Patrick Tenthof hoewel die daar zichtbaar niet op zat te wachten. "Ik houd er niet zo van om op de voorgrond te staan, maar alle blijken van waardering hebben mij ontroerd. Het is een dag geworden die ik nog lang zal koesteren”. Zo werd de manager ondermeer toegezongen door de tweeling Ina en Netty Booms, niet alleen speelsters, maar tevens twee van de vele vrijwilligers binnen de club.

Alle teams van VV Alkmaar waren op superzondag in actie gekomen en speelsters van die elftallen waren allemaal gebleven om de dames aan te moedigen in hun laatste wedstrijd. Misschien was het voetballend allemaal niet even goed, maar iedereen speelde met tomeloze inzet en passie, en dat maakt de club supertrots. "Iedereen die hier heeft gewerkt, heeft zijn of haar schouders eronder gezet. Zo is het echte familieclub geworden.”

Tijdens de feestelijkheden na afloop werd Isa Colin uitgeroepen tot speelster van het jaar en Bo op de Weegh kreeg dezelfde titel bij de beloften. Robin Blom werd uitgeroepen tot talent van het jaar.

Kijk hier voor foto's van de laatste dag van VV Alkmaar