ALKMAAR – Na de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Excelsior, op 20 mei wacht nog wel de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, is er bij VV Alkmaar alvast afscheid genomen van een grote groep speelsters en enkele leden van de technische staf.

Niet eerder was de groep speelsters die club gaan verlaten zo groot, maar zorgen voor de toekomst zijn er absoluut niet, zo bevestigd ook algemeen manager Patrick Tenthof van VV Alkmaar. “Het vertrek is weer een bevestiging dat we met onze opleiding wederom stappen hebben gemaakt. Niet alleen hebben weer meerdere speelsters hun debuut op Eredivisie-niveau kunnen maken, maar tevens groeit de belangstelling voor onze talenten.”

Tenthof ziet meerdere speelsters met lede ogen vertrekken, maar kijkt vooral vooruit. “De volgende groep talenten staat alweer te popelen om aan te haken en uiteraard zijn wij ook al volop bezig ons te versterken voor komend seizoen. Boven alles zijn en blijven wij een opleidingsclub. De tijd verandert ook steeds meer. De Eredivisie wordt steeds professioneler en onderschat dus ook de rol van de zaakwaarnemers niet die zich steeds meer gaan bezighouden met talenten al dan niet in het voordeel van speelsters en clubs.”

De manager geeft nog even kort zijn reactie op de speelsters en staf die de club na dit seizoen gaan verlaten:

Henriikka Makela

Onze Finse goalie in het doel gaat ons helaas verlaten. Twee seizoenen hebben we van je katachtige reacties in de goal mogen genieten. Helaas kampte je dit seizoen met je gezondheid/blessure en hebben we minder van je kunnen genieten. Bedankt voor alles en succes met alles in de toekomst.

Dana Breewel

Vorig jaar overgekomen van ADO Den Haag, acht wedstrijden gespeeld voor VV Alkmaar en komend seizoen gaat Dana uitkomen tevens voor een Eredivisieclub. Dana bedankt voor alles en veel succes

Mila Robichon - USA

Mila gaat studeren en voetballen in Amerika. Mila heeft zich afgelopen seizoen in de basis weten te spelen en vandaar zijn wij extra triest dat zij ons nu gaat verlaten. Mila heel veel succes en plezier in Amerika en als jij straks de University hebt afgerond, zien wij jou graag terug in Alkmaar.

Anna Ruiter

Na twee seizoenen VV Alkmaar gaat Anna ons verlaten voor een nieuwe uitdaging in haar carrière. Anna heeft zich bij VV Alkmaar ontwikkeld als een volwaardige Eredivisie speelster. Anna, heel veel succes gewenst bij je nieuwe stap.

Alieke Tuin

Alieke verruild VV Alkmaar na één seizoen voor een nieuwe uitdaging in de Eredivisie.Afgelopen seizoen hebben we genoten van je flitsende acties langs de lijn en je prachtige goal tegen PEC Zwolle werd genomineerd voor de goal van de week. Succes Alieke.

Femke Prins

Vanaf de amateurs van Ter Leede kwam jij dit seizoen over naar VV Alkmaar. Je hebt hard gewerkt voor waar je nu staat. Op 11 maart 2022 maakte jij je eerste goal in de Eredivisie tegen Heerenveen. Nu ga je je verder ontwikkelen als speelster. Veel succes.

Kyah Coady

Kyah is in twee periodes, 27x uitgekomen voor VV Alkmaar en heeft besloten om komend seizoen uit te komen voor een andere Eredivisieclub. Kyah, veel succes.

Jelien Beute

Na twee seizoen als teammanager van VV Alkmaar stopt Jelien ermee. Vanwege haar drukke baan en onregelmatige diensten is het helaas niet meer haalbaar om deze taak te vervullen. Hopelijk kan ze op de achtergrond de club nog wat ondersteunen met haar organisatie/regel skills.

Nino Pels

Als jonge keeperstrainer en onder de vleugels van Bob Beentjes kwam Nino binnen bij de club. Inmiddels heeft Nino de afgelopen twee jaar alle keepers van VV Alkmaar onder zijn hoede gehad met grote successen. Onder leiding van de goede trainingen van Nino heeft VV Alkmaar menig international afgeleverd. Helaas stopt Nino omdat hij zich gaat richten op het afronden van zijn studie. Nino, heel veel succes en bedankt voor alles.

----------------------------------------

Tevens wordt er nog eens afscheid genomen van vier speelsters en op deze speelsters wordt niet zomaar tot het laatste moment gewacht. Deze speelsters spelen al lange tijd bij VV Alkmaar en hebben zich vanuit de Academie naar het eerste elftal toe geknokt en in navolging van Robin Beemsterboer, Anna Ursem en Simone Hand krijgen deze 4 speelsters de Titel Academie Star en komen zij met deze ere-titel in het clubhuis te hangen.

Emmeke Henschen - PSV

Gaat ons helaas verlaten en zal komend seizoen gaan spelen voor PSV Vrouwen. Emmeke Bedankt voor je inzet, veel succes bij PSV en wie weet keer je nog eens terug bij ons.

Charlotte Hulst

Charlotte is doorgestoomd tot het 1e elftal en heeft in 42 officiële wedstrijden 6 doelpunten gemaakt. Dit seizoen werd haar goede spel beloond met een selectie voor Oranje onder-19. Succes met je nieuwe uitdaging.

Nicole Stoop

Al vanaf 2018 maak je onderdeel uit van het 1e elftal en ben je uitgegroeid tot een vaste waarde. Nicole heeft 63 wedstrijden gespeeld voor VV Alkmaar. Als aanvaller van de tegenstander had je vaak een slechte dag als je bij Nicole stond. We gaan je kwaliteiten zeker missen. Succes bij je nieuwe club

Sanne Koopman

MISS VV ALKMAAR, de meeste wedstrijden ooit in het shirt van VV Alkmaar en tevens nr. 2 op de doelpunten lijst, achter Katja Snoeijs en gelijk met Simone Kets. Dit seizoen een paar prachtige doelpunten gemaakt. Helaas moeten we je passie, enthousiasme en strijd nu missen maar het is je gegund.