ALKMAAR- AZ gaat nauwer samenwerken met VV Alkmaar. Vrijdag werd voorafgaand aan de wedstrijd VV Alkmaar - Feyenoord een intentieverklaring ondertekend door de voetbalclubs en Gemeente Alkmaar.


Vanaf komend seizoen gaat AZ de stadsgenoot financieel steunen en gaat er op diverse fronten kennis gedeeld worden, waaronder over het opleiden van speelsters. Verder wordt komend seizoen onderzocht of AZ het vrouwenvoetbal kan overnemen van VV Alkmaar.

Infrastructuur

Gemeente Alkmaar gaat de samenwerking tussen AZ en VV Alkmaar als gesprekspartner ondersteunen. Ook wordt onderzocht hoe het de infrastructuur van de accommodatie voor vrouwenvoetbal op het kwaliteitsniveau kan brengen wat door de UEFA en in de toekomst ook door de KNVB wordt gevraagd.

Eenhoorn: ‘Volgende stap’

AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn: “Bij AZ kijken we al langer naar de mogelijkheden om een impuls aan het Alkmaarse vrouwenvoetbal te leveren. Deze intentieverklaring is een volgende stap in dat traject. We kijken ernaar uit dat verder vorm te geven met VV Alkmaar en de gemeente, die ons hierin nadrukkelijk steunt.”

Schot: ‘Vergaande steun’

“Wij zijn blij met de vergaande steun van AZ wat ons in staat stelt om onze opleidingsdoelen hoger te stellen”, laat Gijs Schot als voorzitter van VV Alkmaar weten.

Wethouder Dijkman: ‘Toekomstbestendig’

Pieter Dijkman, Wethouder Sport van Gemeente Alkmaar: “Gemeente Alkmaar is blij dat VV Alkmaar en AZ nader gaan onderzoeken hoe het vrouwenvoetbal in Alkmaar toekomstbestendig gemaakt kan worden. In het belang van (de diversiteit in) de sport vinden we het belangrijk dat in Alkmaar een vrouwenteam in de Eredivisie kan blijven voetballen en dat de opleiding voor de jeugd gewaarborgd kan worden.”

AZ-vrouwen

AZ had van 2007 tot 2011 een eigen vrouwenteam. Dat werd drie keer landskampioen, maar door financiële problemen bij de club kwam een einde aan de AZ-vrouwen.

Robonsbosweg

Met VV Alkmaar is er sinds het seizoen 2017-2018 weer een Alkmaarse afvaardiging in de Eredivisie Vrouwen. De club speelt zijn wedstrijden op Sportpark Robonsbosweg en deelt het terrein met AFC’34.

Foto: Mike Schoonenberg Photography