ALKMAAR - De voetbaljaargang 2022 gaat met ingang van hedenavond ook van start voor de ploegen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Ondanks alle coronaperikelen ziet het ernaar uit alle vier geplande wedstrijden van dit weekend, weliswaar nog zonder publiek, doorgang zullen vinden. VV Alkmaar zal het vanavond in eiegen huis gaan opnemen tegen SC Heerenveen.


De formatie van trainer/coach Mark de Vries wil uiteraard de progressie doorzetten die dit seizoen is ingezet. Waar de Alkmaarders vorig seizoen nog als hekkensluiter eindigden met slechts twee overwinningen staat dit seizoen de teller al op vier zeges na twaalf wedstrijden. Van PEC Zwolle werd twee keer gewonnen en ook ADO Den Haag en Excelsior werden aan de zegekar gebonden. De Vries is dan ook trots op wat er het afgelopen half jaar bereikt is, maar kijkt nog liever vooruit. "We hebben flinke stappen gemaakt en als team zijn we gegroeid, zowel binnen als buiiten het veld, maar er valt nog veel meer uit te halen. Er loopt hier talent genoeg en de wilskracht is er, dan moeten er vanzelf ook meer resultaten kunnen komen."

Graag voegt men namelijk ook SC Heerenveen aan het rijtje toe met ploegen die dit seizoen verslagen zijn al is het alleen maar om revanche te nemen op de eerdere 3-0 nederlaag in Friesland dit seizoen. Ook daar kregen de Alkmaarders voldoende mogelijkheden, maar zat het niet mee alwaar de thuisploeg wel telkens op de juiste momenten toesloeg. Dit deed men onder meer door een doelpunt van Chimerea Ripa, dit seizoen de tiopscorer van SC Heerenveen en vorig seizoen nog uitkomend voor VV Alkmaar.

Ondanks die nederlaag heeft VV Alkmaar in de stand nog wel een voorsprong van twee punten op SC Heerenveen dat aan een enigszins teleurstellend seizoen bezig is. Behalve de overwinning op VV Alkmaar won de ploeg van Roeland ter Berge verder alleen van ADO Den Haag en speelde het vier keer gelijk wat een totaal van tien punten oplevert.

PURE ENERGIE EREDIVISIE VROUWEN

Vrijdag 14-01-2022

19.30 uur: VV Alkmaar - SC Heerenveen
19.30 uur: Ajax - ADO Den Haag
19.30 uur: PSV - Excelsior

Zondag 16-01-2022

12.15 uur: PEC Zwolle - FC Twente


STAND

1. Ajax (12-25)
2. FC Twente (12-24)
3. PSV (12-23)
4. Feyenoord (13-22)
5. ADO Den Haag (13-17)
6. PEC Zwolle (13-17)
7. VV Alkmaar (12-12)
8. SC Heerenveen (12-10)
9. Excelsior (13-6)