ALKMAAR - Dit seizoen is er in samenwerking met Sport-Z en VV Alkmaar het G-team opgestart. Hierdoor kunnen meiden met een beperking ook dromen om onderdeel uit te maken van een eredivisie voetbal team.


De opstart

VV Alkmaar, uitkomend in de Eredivisie vrouwen, vindt dat meiden met een beperking (in welke vorm dan ook), de mogelijkheid moeten hebben om met elkaar in een team te spelen, omdat ze nu vaak in gemengde teams komen. ‘’Wij hopen dat met het opstarten van een vrouwen G-team, wij de meiden weer wat extra plezier kunnen brengen’’ vertelt eredivisiespeelster Sanne Koopman, zij geeft, samen met andere speelsters van het eredivisieteam, training aan de meiden.

Het plezier

Plezier staat op nummer een, niet alleen bij de speelsters maar ook bij VV Alkmaar en Sport-Z. ‘’Wij vinden het vooral erg belangrijk dat de meiden met heel veel plezier spelen’’ vertelt Madeleine Stoop, de coach van het vrouwen G-team. Het team is nog niet zo heel lang bij elkaar en heeft ook nog maar één wedstrijd gehad, daar kwamen veel indrukken om te verwerken. Het begeleidingsteam om de speelsters heen wil er op die momenten juist voor zorgen dat de meiden zich op hun gemak voelen.

‘’Tijdens een wedstrijd gaat het dus helemaal niet over tactieken of dat soort zaken, gewoon lekker voetballen en veel plezier hebben’’.

De sfeer binnen het team

De meiden hebben erg veel lol met elkaar naast en op het veld en tijdens de wedstrijd zag je de meiden echt genieten. ‘’Vaak verkijken mensen zich er wel eens op dat het soms niet eens heel erg zichtbaar is dat deze meiden een beperking hebben’’ vertelt Sanne. Wat zij opmerkt bij de meiden, is dat ze bovenal erg enthousiast zijn en dat je daar soms best rekening mee moet houden, maar dit geeft juist ook weer erg veel energie in deze groep!