ALKMAAR - Ginia Caprino heeft al van jongs af aan een doel, profvoetbalster worden. Momenteel zit de 19-jarige verdedigster in haar eindexamen jaar en in haar tweede seizoen als speelster van de selectie van vv Alkmaar. Ginia komt vanuit de eigen academie en draait dus al wat langer mee bij de Alkmaarse eredivisionist.


Loopbaan

Vanuit de Onder 17 is Ginia meteen doorgestroomd naar de eerste selectie en voelde zich daar meteen thuis. ''Ik heb er super veel van geleerd en ben echt een betere speelster geworden'' aldus Ginia. Zij begon als klein meisje bij Fortuna Wormerveer, in de plaats waar Ginia nog steeds woont. ''Ik speelde daar altijd in de jongensteams op divisieniveau. Je leerde er veel van, die jongens hielden ook niet in maar het was wel altijd leuk dat je onderschat werd en dan toch won in een duel''. Vanuit Fortuna Wormerveer is het talent bij VV Alkmaar aangesloten en volgde de academie.

Toekomst

Afgelopen seizoen is Ginia lang geblesseerd geweest, maar inmiddels heeft ze alweer wat speeltijd opgedaan, eerst bij de beloften, en daarna ook weer in de Eredivisie. Met het tekenen van haar contract kijkt ze verder vooruit om zo weer een belangrijke bijdrage te leveren aan VV Alkmaar: ''Ik hoop de kans te krijgen om mijzelf nog meer te ontwikkelen en te leren.''.

Aankomend seizoen is Caprino namelijk geen nieuweling meer in het team en zij verwacht dan ook andere verantwoordelijkheden op zich te kunnen nemen. Het wordt dan haar derde seizoen in de eredivisie en ze hoopt haar ervaring ook over te brengen op anderen. Zowel op als naast het veld kijkt zij er ook naar uit om anderen te kunnen helpen. ''Voor meiden die nieuw zijn kan het best spannend zijn om in de eredivisie te spelen of tegen een grote club te spelen. Het is dan erg fijn als er iemand voor hun klaarstaat die hen gerust kan stellen. Zo heb ik dat zelf toen ook ervaren en hoop dat nu zelf over te brengen'' besluit Ginia.