ALKMAAR - Kim Smal was pas 6 jaar oud toen ze begon met voetballen bij de amateurclub Kwiek '78 in Avenhorn. Vanaf daar kwam zij terecht bij VV Alkmaar en is sindsdien nooit meer weggegaan. Ook komend seizoen zal Kim Smal de kleuren van VV Alkmaar dragen, zo zijn club en speelster overeengekomen.


Smal, inmiddels 19 jaar oud, begon bij O17 waarna zij via het beloftenteam is doorgestroomd en in seizoen 20/21 haar debuut maakte op Eredivisieniveau. Naast haar grote passie voor voetbal studeert Kim voeding en diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam.

Kim Smal speelde afgelopen seizoen een belangrijke rol in de ploeg van trainer Mark de Vries. ''Vanaf de winterstop heb ik mijzelf in de basis gespeeld en hier ben ik tot de laatste wedstrijd blijven staan, zodoende heb ik mijzelf als speelster nog meer kunnen ontwikkelen'' aldus Smal. Een ontwikkeling die Kim ook voor komend seizoen voor ogen heeft want heel graag wil zij het maximale uit zichzelf halen en belangrijk zijn voor het team.

''Ik heb nu al zo ontzettend veel zin in volgend seizoen waarin ik hoop dat wij als team hele mooie dingen gaan laten zien en er een heel mooi en succesvol seizoen van gaan maken'', besluit de talentvolle verdedigster.