ALKMAAR - Mark de Vries, de huidige trainer van VV Alkmaar, is komend seizoen de hoofdtrainer van de vrouwen van AZ. Dat heeft de Alkmaarse club vandaag op de eigen website bekend gemaakt. Tevens liet de club weten dat de wedstrijden van de AZ-vrouwen komend seizoen gespeeld gaan worden op het AFAS-Trainingscomplex in Wijdewormer.


Zoals eerder dit seizoen bekend werd gemaakt neemt AZ de licentie over van VV Alkmaar om zodoende weer te herintreden in de Eredivisie Vrouwen. Bij de start van de Eredivisie Vrouwen kende AZ enkele succesvolle jaren met drie landstitels alvorens men zich in 2011 terugtrok uit het vrouwenvoetbal.

Na onderhandelingen tussen AZ, VV Alkmaar en de gemeente Alkmaar maakte AZ op 28 december 2022 komend seizoen te zullen terugkeren in de Eredivisie voetbal. Naast de komst vanhoofdtrainer Mark de Vries, die sinds 2021 hoofdtrainer is van VV Alkmaar en een eenjarig contract tekende bij AZ stelde de club Mitchell meijer aan als Hoofd Jeugdopleiding van de hernieuwde vrouwenvoetbalafdeling.

De keuze om de wedstrijden te spelen in Wijdewormer is opmerkelijk omdat de gemeente Alkmaar in de onderhandelingen als eis had gesteld dat het vrouwenvoetbal voor Alkmaar behouden zou blijven. De gemeente heeft nog niet gereageerd op het feit dat men kiest voor de Zaanstreek. De jeugdteams, de beloften, MO17 en MO15, blijven vooralsnog wel op het huidige complex aan de Robonsbosweg in Alkmaar.